torsdag 29 mars 2012

Dagens filmtips: Draktränaren

Jag har tur jag som har barn, för ibland undrar jag om jag hade sett alla dessa tecknade sötsaker om jag inte hade haft barn som älskar allt som är tecknat. Eller tecknat förresten - datoranimerat är det ju för det mesta numera. En av de filmer jag är rätt så övertygad om att jag hade missat om inte barnens farmor hade tyckt att det verkade vara en bra present, är dagens filmtips "Draktänaren". Eller "How to train your dragon" som den heter på engelska. Jag har däremot hittills endast sett den i sällskap med mina små och då blir det på svenska så för mig blir det den svenska titeln.



Filmen handlar om den unge vikingen Hicke. Trots att han är hövdingens son tillhör han den klena och klumpiga skaran och anses i byn inte vara av det rätta virket för att tränas att bli krigare så han kan bekämpa deras fiender drakarna. Hicke är dock uppfinningsrik och lyckas besegra en drake som han fångar in och kallar för Tandlöse. Med Tandlöse som vän inser Hicke att drakarna kanske inte är de vettvilliga monster han hela tiden fått lära sig att de är.

Nu är ju jag en lipsill av stora mått, och jag står för att jag alltid - varenda gång - grinar som en småunge när jag ser den här. Jag tycker den är så himla bra! Jag blir tårögd bara jag ser bilder på Tandlöse, för gölligare drake får man nog leta efter.