torsdag 16 maj 2019

Säsongssammanfattning: American Horror Story - Cult

Som vanligt är det spoilervarning när jag skriver om tv.

Den sjunde säsongen av American Horror Story har undertiteln "Cult". Alla säsongerna är som (kanske) bekant fristående, med en ganska så fast skådespelarensemble, som återkommer i nya roller varje säsong, vilket är mindre förvirrande än vad en kan tro.
Ibland knyts vissa detaljer från de olika säsongerna samman, och jag hade hört ryktas att den här säsongen skulle luta sig mycket mot någon av de tidigare, men förutom en karaktär från säsong fyra, "Freak Show", så märkte jag inte det alls.
Serien är förlängd till och med säsong 10, och jag har läst någonstans att det var så många säsonger skaparen Ryan Murphy hade planer för, så det ska bli spännande att se hur det vecklar ut sig. Så småningom.

Bildkälla Wikipedia

Favoritavsnitt: 7x06 "Mid-Western assassin". Kai får motstånd i valet till kommunfullmäktige. Meadow berättar sanningen för Ally, och ett torgmöte får ett oväntat slut.
7x09 "Drink the Kool-Aid". Vi får bakgrund till olika sekter som inspirerat Kai. Kai testar sina anhängares lojalitet, och Ally hämnas.

Favoritkaraktär: Egentligen ingen, men kanske mest Ally, om jag måste välja.

Favoritpar: Eh? Nej.

Bäst i säsongen: Det var inget övernaturligt den här gången, utan allt det otäcka vi ser är sådant som kan göras, och har gjorts, av människor och mot människor. Gillade att det kändes så autentiskt.

Värst i säsongen: Serien handlade till en början mycket om diverse fobier, och jag tycker det var trist att det släpptes. Med det sagt kanske det hade varit på sin plats med en triggervarning för clowner, trypofobi och blod. Men det där sista gäller liksom varje säsong.

Övriga kommentarer: Det här var inte en av mina favoritsäsonger. Inte för att den var dålig, men jag hade ganska tråkigt mellan varven.