fredag 17 maj 2019

Uppdaterad morgonrutin

Förra året gjorde jag ett inlägg om min morgonrutin, men som kanske kan anas av rubriken så har det hänt saker med den. Lite såhär ser alla mina mornar ut nuförtiden.


  • Oavsett vilken veckodag det är så ringer min väckarklocka klockan 6 varje morgon. Oftast lyckas jag till och med gå upp då, men det händer att jag snoozar fem minuter eller så, eller ger mig själv sovmorgon om jag är extra trött. Men oftast går jag upp när larmet går, och går på toa - som en bör.
  • Sedan använder jag den där röda grejen på bilden, som är en tungskrapa. Och bara för att jag alltid tycker det är lite icki efter att jag har skrapat tungan, så borstar jag tänderna för att fräscha upp munnen. 
  • Efter det går jag in i mitt bibliotek, rullar ut mattan på bilden, och gör ett kort yogapass. Här har jag gett mig själv lov att skippa det där yogapasset en gång i veckan, men oftast skippar jag det inte alls eftersom det är skönt att sträcka ut sig på morgonen. Jag kör oftast det här passet, som jag numera har lärt mig utantill.
  • Nästan alltid är det nu jag passar på att meditera också. Ibland väntar jag tills jag är ensam hemma, men oftast tycker jag mest att det är skönt att meditera direkt efter att jag har yogat, så då gör jag det. 15 minuter med Headspace, och sedan är jag redo för resten av dagen.
  • Och resten av dagen börjar med frukost! Först ett glas med varmt citronvatten med äppelcidervinäger och cayennepeppar, sedan te och vad jag nu har bestämt mig för att frukostera på. Idag var det fattiga riddare med jordnötssmör och lönnsirap.
  • Efter frukosten använder jag så den blå grejen på bilden, som inte är en vas med en penis (som jag hört någon kalla den för) utan en nässköljare. Jag har blivit flitig med den igen, sedan pollensäsongen förra året. Den hjälper såklart inte helt, men den hjälper. Alltså sköljer jag näsan med min NoseBuddy, en kanna saltvatten genom hela näs-systemet.
  • Efter det gör jag min oil-pulling. Lite kokosolja som jag sköljer runt i munnen under en ganska lång tid. Idag hann jag duscha, tvätta håret och smörja mig samt klä på mig, innan jag spottade ut, men andra dagar brukar jag passa på att tvätta mig, klä mig och bädda sängen.
  • Spottar ut oljan i kaffefiltret som jag lägger i komposten. Borstar tänderna. Bäddar! viktigt för mig att bädda, för jag tycker det är skönare att lägga mig i en bäddad säng. Passar på att vädra sovrummet också, om så bara några minuter.
Och det är min morgonrutin det. Planen är att jag ska vänja mig vid att gå upp ännu lite tidigare, men jag tar myrsteg dit. Jag hade nått gå-upp-klockan-6-utan-problem lagom till vi ställde om klockorna till sommartid, och jag har fortfarande inte riktigt vant mig vid att klockan ringer när den gör, min biologiska klocka tycker det är lite för tidigt just nu, helt enkelt. Längtar tills vi slopar sommartiden. Jädra skit att förstöra min biologiska klocka två gånger om året. *mutter mummel*