måndag 6 maj 2019

Säsongssammanfattning: Gotham, säsong 2

Som vanligt är det spoilervarning när jag skriver om tv.

Den andra säsongen av Batman innan Batman, aka "Gotham" har två undertitlar beroende på hur dags i säsongen vi befinner oss - "Rise of the villains" eller "Wrath of the villains". Jag blev mest underhållen av den första halvan. Faktiskt så känner jag ett behov av lite Gotham-paus nu.

Alfred Pennyworth (Sean Pertwee), Lee Tompkins (Morena Baccarin), Harvey Bullock (Donal Logue), Selina Kyle (Camren Bicondova), Bruce Wayne (Davis Mazouz), Jim Gordon (Ben McKenzie), Oswald Cobblepot (Robin Lord Taylor), Barbara Keane (Erin Richards), Edward Nygma (Cory Michael Smith), Theo Galavan (James Frain), Tabitha Galavan (Jessica Lucas).
Bildkälla Hollywood reporter
Favoritavsnitt: 2x02 "Knock, knock". Gordon utreder rymningarna från Arkham.
2x09 "A bitter pill to swallow". Gordon får problem när lejda mördare försöker röja honom ur vägen.

Favoritkaraktär: Alfred Pennyworth. För han verkar vara den enda som tänker med hjärnan.

Favoritpar: Jim och Lee (Leslie). För att det var det enda som fanns. Lee försvann dock ungefär halvvägs i säsongen. Troligen för att Morena Baccarin, som spelar henne, födde barn där. (Hon är gift med Ben McKenzie som spelar Jim Gordon).

Bäst i säsongen: Maniax.

Värst i säsongen: Det är tvära kast mellan god och ond i den här serien. Ibland går det på bara någon minut att karaktärerna ändrar inställning. Och faktiskt så blir det lite tröttande i längden. Dessutom tycker att den här säsongen mest var lång och faktiskt lite tråkig och dålig, trots vissa väldigt bra skådespelarinsatser mellan varven.

Övriga kommentarer: Innan han ens har blivit Jokern (det kommer nog snart) så är Cameron Monaghan en av de bästa jag har sett i den rollen. Top notch. Till och med Chilipojen, som bara tittade lite över axeln på mig, tyckte att det var "en jättebra Joker". Så jo.


Hade det varit mer sådant i serien så kanske jag skulle vara nyfiken på att titta vidare, i skrivande stund vet jag inte om jag kommer bry mig. Fast jag är ju lite nyfiken på vilken väg serien kommer ta, och så är jag hyfsat envis, så kommer säkert titta vidare. Men inte just nu.