fredag 3 maj 2019

Aprils bokhög

I april hann jag läsa sju böcker, och nästan alla var på engelska. Och här är dem i den ordning jag läste dem uppifrån och ner, med månadsboken allra underst. Ett klick på boktiteln tar dig till inlägget där jag skrivit mer utförligt om boken. Precis som vanligt alltså.


"Fevre Dream" av George R.R. Martin, eller "Feberdröm" som den heter på svenska. Den här omgångens läsning för min bokcirkel Plejaderna. Plejaderna gav den medelbetyget 2,7/5, mitt betyg blev 2,5/5.

"The astonishing colour of after" av Emily X.R. Pan fick dela på favoritplatsen för april. Magisk realism, om en ung tjej som söker sina rötter efter sin mammas självmord. Mitt betyg blev såklart 5/5.

"Sköldpaddor hela vägen ner" av John Green är en utmärkt bok som belyser mental ohälsa på ett väldigt nära och finstämt sätt, utan att göra det minsta lilla gulligt. Mitt betyg blev 4/5.

"The sun is also a star" av Nicola Yoon var den andra boken att få dela på favoritplatsen i april. Solklart fick den betyg 5/5 den också.

"Harry Potter and the chamber of secrets" av J.K. Rowling. Del två i Harry Potter-serien och jag kommer på mig själv med att längta till de mörkare böckerna i serien. Hade lite tråkigt mellan varven och betyget blev därefter, 2,5/5.

"Aristotle and Dante discover the secrets of the universe" av Benjamin Alire Sáenz blev jag lite underväldigad av. Väldigt vackert språk, sådär lyriskt som jag gillar, men en berättelse som inte riktigt grep tag i mig. Den var inte för mig, helt enkelt. Betyg 3/5.

"Grekisk mytologi" av Michael Gibson, med underbara illustrationer av Giovanni Caselli. Faktiskt så var illustrationerna den stora behållningen. En barndomsfavorit som inte riktigt överlevde resan in i mitt vuxna och mer kritiska läsliv. Betyg 3/5.