lördag 18 mars 2023

Det här har tagit slut

Den här månaden har jag lyckats tömma en hel del. Vissa återkommande favoriter, annat lite mer ovanligt på de här inläggen. En annan ovanlig sak - inte bara skräp till plaståtervinningen den här gången. 
Åtta tomma förpackningar på en bild ser ut så här.


Depend. Myrrh & avocado nail oil.
Är precis vad det står på flaskan - nagelolja med myrra och avokado. Helt okej, med neutral och diskret doft. Jag har dock ersatt den med en gammal favorit. Inte omöjligt att jag köper om den, dock.
Betyg 4/5
Korken hamnar i plaståtervinning, flaskan och pipetten är glas.

Burt's bees. Beeswax lip balm with vitamin E & peppermint.
Fick jag fortsättningsvis bara använda ett enda av Burt's bees läppbalsam, så skulle det bli det här. Vill inte riktigt vara utan det här, med sitt lilla sting av pepparmynta. Till och med det sista jag sätter på läpparna innan jag somnar.
Betyg 5/5
Plaståtervinning

Depend. Ögonbrynsfärg. Brunsvart.
Vad jag har färgat ögonbrynen med i flera år nu. Var tyvärr slut när jag skulle köpa ny, men den kommer hem till mig snart igen. Kanske i en annan nyans. Kan tycka att ögonbrynen ser lite väl mörka ut när de är nyfärgade, nu när jag börjar bli ganska ljus i huvudet. Som i grå/vit.
Betyg 5/5
Kartongen sorteras som pappersförpackning. Innehållet i kartongen har redan sorterats som plast/metall/miljöfarligt.

It's skin. Mask sheet. Rose moisture & vitality + Avocado high-nutrition.
Två arkmasker som jag gillat och mycket väl kan tänka mig att köpa igen. Maskerna sitter bra och innehåller bra med serum för en användning och lite till att "kura" med. Rose är lite tunnare i konsistensen och har en härlig rosdoft. Avocado var lite tjockare, och hade inte så mycket essens kvar i förpackningen att spara på. 
Betyg 5/5 på båda.
Plaståtervinning, masken är restavfall.

The Ordinary. 100% plant-derived squalane.
En av mina absoluta favoriter från The Ordinary, och jag köpte på mig en ersättare till den här flaskan i god tid. Jag använder skvalan nästan varje dag, så det går åt en del. Tur att den är lika prisvärd som den är bra.
Betyg 5/5
Korken till plasten, pipett och flaska är glas.

Helosan. Fotsalva.
Väldigt osexig, men också väldigt bra. Vet inte vilken tub i ordningen det här är, men det är inte den sista i varje fall. Har till exempel redan påbörjat dennas arvinge.
Betyg 5/5
Plast

EVY technology. Daily uv face mousse. Spf 30.
Svenskt solskydd i mousseform. Skaka, tryck ut en klick, smörj in ansikte och hals. Klart! Jag har gillat den, men inte älskat. Tycker att den tagit tid på sig att sjunka in i huden, och lämnat den där typiskt kladdiga solkrämskänslan efter sig. Ganska blank också, men går fint att sätta smink över. Doftar inte smarrigt, men doften försvinner så fort krämen sjunkit in. Jag kan tänka mig att köpa den igen, särskilt varianterna för kroppen. Till ansiktet testar jag en annan just nu, som jag hittills tyckt bättre om.
Betyg 4/5
Plast för korken, metall för flaskan.