fredag 24 mars 2023

FredagsFilmen: The rescuers

Jag har ett minne av att jag var och såg den här filmen på bio tillsammans med min mamma och min storebror. Eftersom filmen är från 1977 kan jag inte ha varit äldre än 6, så det kan vara något jag inbillar mig också, men jag tror inte det. Fast när jag såg den hette den så klart "Bernard och Bianca",och det är lite så jag tänker på den än idag.

Bildkälla Disney+

I källaren på FN-byggnaden i New York finns Rescue Aid Society, en organisation av möss som specialiserar sig på att rädda den som är i nöd. När de nås av en flaskpost som innehåller ett nödrop från barnhemsflickan Penny, ger sig den modiga musagenten Bianca ut på uppdrag, tillsammans med den mer försiktige Bernard.
Penny hade det ganska bra på barnhemmet, tills hon blev kidnappad av den ondskefulla Madame Medusa och tvingad att ta sig ner i ett djupt hål för att hitta Djävulens öga - en mytomspunnen stor diamant.



På grund av mina tidiga minnen av den här filmen så är den en av mina favorit-Disney. Kanske inte den bästa,men bra ändå. Jag har min stora behållning i bikaraktärerna, kanske allra mest trollsländan Evinrude och Medusas "tama" alligatorer Brutus och Nero.
Eftersom jag har Disney+så har jag funderat på att se alla klassikerna. Och gör jag det så har jag den här att se fram emot, nummer 23 i ordningen.