onsdag 22 mars 2023

Sett på TV: Wednesday, säsong 1

Spoilervarning när jag skriver om TV.

Efter att ha sett sjuttioelvamiljoner klipp på "Wednesday-dansen" så bestämde jag mig tillslut för att se serien. Och så gillar jag Tim Burton, så det spelade så klart in också. 

Bildkälla TV Fanatic

Wednesday Addams har blivit relegerad från ännu en skola, och hennes föräldrar bestämmer sig för att placera henne på Nevermore Academy, en skola för utstötta. Här blir hon rumskamrat med den färgstarka varulven Enid, som ännu inte genomgått sin första hela förvandling. 
Wednesday bestämmer sig snabbt för att rymma från skolan, och försvinna för alltid. Men när det visar sig att ett monster härjar i staden, och hon blir utsatt för mordförsök ändrar hon sig. Wednesday's kind of fun!

Jag gillade den här serien mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Jenna Ortega är klockren som Wednesday. Kanske lite väl cynisk och rent av elak ibland, men underhållande. Glad att hon fick sällskap av Thing, som jag alltid har gillat. 
Wednesday är ju ganska trulig av sig, så jag är glad att hon får vänner som inte ger upp, och som accepterar henne som hon är. En och annan fiende som i slutändan blir vän, värmde mitt hjärta lite extra. Och den där kramen på slutet - aw... *torkar en tår*
Jag hade absolut kunnat vara utan kärlekstriangeln dock, och med tanke på hur säsong 1 slutade är det inte jättesvårt att lista ut hur det kommer gå.
Ett stort mysterium hinns också med, med monster och mord. Jag listade ut det snabbare än Wednesday. 

"Wednesday" finns på Netflix.