lördag 11 mars 2023

Sett på TV: Willow, säsong 1

Spoiler alert!

Jag tar liksom för givet att en serie som avslutas med att en bok med texten "Willow volume 1" ställs in i en bokhylla bredvid volume 2 och 3,kommer få en fortsättning. Om det verkligen blir så vet jag inte än,men chanserna är alltså goda.

Tv-serien "Willow" är såklart fortsättningen på filmen "Willow" från 1988. Några från den filmen ser vi även här, som Joanne Whalley som Sorsha, och så klart Warwick Davies som titelkaraktären Willow - även om det inte är han som är huvudperson i tv-serien.

Bildkälla Rotten Tomatoes

20 år efter att Willow och hans följeslagare besegrade den ondskefulla Bavmorda och räddade barnet Elora, hotar ondskan ännu en gång. När en prins blir kidnappad ger sig hans syster ut för att söka honom, tillsammans med en brokig skara följeslagare. En riddare, en fånge, en kökspiga, en prins och en nelwyn med magisk förmåga. Tillsammans måste de färdas mot det okända för att kunna rädda världen.

Blir det en fortsättning på serien så kommer jag troligen att se den, men mig kvittar det lika. Jag tyckte inte det här var värst bra. Mycket av charmen och humorn från filmen "Willow" saknas här, och jag har svårt att tycka om någon av karaktärerna. Det skulle väl vara Boorman i så fall.
Många av avsnitten innehåller sådana där montagescener som jag har blivit trött på, som övande i stridskonst i motljus, festscener där alla kan koreografin - ni förstår säkert vad jag menar. Världens mest utdragna romans, och ett väntat slut enligt mall A + en onödig extrascen som bereder väg för de där andra volymerna av berättelsen. Även den hyfsat väntad om en varit uppmärksam under seriens gång.