torsdag 9 mars 2023

Depend, Rock my world

Hösten 2022 släppte Depend en kollektion med inspiration av ädelstenar, som fick namnet "Rock my world". Jag skaffade hela kollektionen, och nu när jag använt mig av alla åtta lacken kan jag visa alla i ett samlat inlägg. De kan kanske vara svåra att hitta i fysisk butik, men ofta går de att hitta på nätet. 
Här visar jag dem i den ordning jag bar dem, jag tror faktiskt inte att jag har någon favorit.

Ruby, #5143
Inga överraskningar här. Såklart är lacket som heter Ruby rött, här med ett rosa skimmer.Skimmer av något slag är den gemensamma nämnaren på den här kollektionen.Att jag valde det röda lacket först är kanske inte så konstigt om en vet att rött är min favoritfärg. Kanske har jag en favorit trots allt...


Spinel, #5148
Det finns en rosa skiftning i det här lacket som ger det en duokrom känsla. Tyvärr fastnade den inte på bild, men övriga lacket gjorde det. Lite som ett kopparmynt, komplett med den ärgiga gröna tonen.



Sapphire, #5144
När jag hör att en nagellackskollektion ska ha inspiration från ädelstenar så förväntar jag mig att få juveltoner. Med Sapphire fick jag det. Riktigt safirblå med ett härligt skimmer. Jag kanske har en annan favorit, när allt kommer omkring...



Black obsidian, #5145
Svart. Med ett kopparaktigt skimmer. Om jag skulle ha bestämt mig för att trots allt utse en favorit, så skulle jag ha stora problem nu. 


Moonstone, #5146
Lite som en ljusare variant av Spinel. Skiftar alltså i guld, brons och lite rosa. Kallade det för månskensfärgat, och det är en rätt så bra beskrivning.



Emerald, #5149
Mer juveltoner. Helt smaragdgrönt tycker jag dock inte att det är,för det skiftade ganska tydligt i blått, och kändes mer som teal än något annat. Eller som en skalbagge.



Amethyst, #5147
Och här märks det tydligt att jag börjat fotografera med mobilen, på formatet om inte annat. 
Juveltoner igen, för Amethyst är så mörkt lila att den till och med svärtar lite. En mörk ametist, och jag tycker färgen är spot on till namnet den här gången.



Jade, #5142
Ingen av mina bilder på det här lacket blev värst bra, men här syns färgen hyfsat och pekfingret visar upp den blå skiftningen som dyker upp ibland. Annars är det mest en ljusare grön (jadegrön) med ett skimmer i guld. 

Och det var hela kollektionen det. Fina lack allihop, och jag är glad att jag inte försöker välja en favorit för det kan jag inte.