tisdag 16 maj 2023

a England, Bram Stoker & the Count

När ett av favoritnagellacksmärkena släpper en kollektion med inspiration från vampyrernas vampyr - Dracula - så är det hyfsat självklart att denna vampyrfantast vill ha hela kollektionen. Och det har jag. Det mesta fick jag under granen i julas,men några har jag köpt själv också. Här är de, i den ordning jag bar dem.


Bat wings
Oavsett vad mina bilder kommer visa så är alla lack i den här kollektionen med holofinish. Inte direkt ovanligt när det kommer till a England, å andra sidan.
Bat wings blev första lacket ut, för som vanligt började jag med det som var minst spännande och jobbade mig uppåt. Just den här svarta har ett litet stråk av rött i sig. Namnet kommer såklart från Draculas förmåga att förvandla sig till en fladdermus. (Batman!)



Mina
Mina Harker är i filmen "Bram Stoker's Dracula" kärleksintresse för Dracula. Inte i boken dock, men det är hennes brev och dagboksanteckningar som driver berättelsen framåt.
Lacket är väldigt ljust blått, även om det ser grått ut på mina bilder. Drar även lite åt det lavendellila hållet.



The wild rose
Eftersom rosor tros kunna hålla vampyren kvar i graven, eller hindra den från att återvända till densamma, så placeras en ros på Draculas kista för att hindra honom från att återvända till den.
Lacket är olivgrönt med en guldig skiftning.



Whitby Abbey
Bram Stoker fick en hel del inspiration till "Dracula" när han besökte biblioteket i Whitby. Dessutom finns där en gammal klosterruin, som nämns i boken, så gissningsvis påverkades han även av miljön i Whitby.
Ett mellangrått lack som tydligt drar åt det lila hållet.



Love song for a vampire
Annie Lennox sjöng den väldigt vackra sången "Love song for a vampire" i eftertexterna till filmen "Bram Stoker's Dracula".
En helt underbar blå nyans, som drar en liten aning åt teal.



Transylvania
Det är kanske inte så värst överraskande att det finns ett lack med inspiration från Transylvanien, den del av Rumänien som Dracula bor i. 
Det sägs att en i Transylvanien kan se en blå låga lysa över de platser där en skatt finns begravd, så lacket lånar sin mörkare blå nyans från den tron.



Dracula
Hade jag gjort ett lack som heter Dracula så hade jag gjort det rött, men det är ju jag det. Magentarosa funkar det med. Särskilt när det blir så här rasande snyggt.



Van Helsing
Är Abraham van Helsing den ultimata vampyrjägaren? Högst troligt. Om inte annat så den mest berömda.
Här odödliggjord i lackform i en färg som känns vinröd och lila på samma gång. Det här är lacket jag trodde jag skulle tycka bäst om i kollektionen, för det är så speciellt, och det höll för favorittrycket.