måndag 29 maj 2023

Sett på TV: "The Great", säsong 3

Spoileralert, som vanligt.

Jag kunde självklart inte hålla mig någon längre stund när senaste säsongen av "The Great" dök upp på HBOMax häromsistens. Kanske inte direkt kastade mig över den, men snudd på. För jag ville så innerligt veta hur det skulle gå för Catherine och Peter och alla de andra efter säsong tvås rafflande avslutning.

Bildkälla Disney plus informer

Första halvan av den här säsongen var ungefär vad som kunde förväntas. En gnutta humor inblandat i politiska intriger. Allianser och vänskap sätts på prov, och ett och annat kärleksförhållande utsätts för mycket stora prövningar. 
Men ungefär halvvägs in i säsongen kommer en twist som ställer allt på ända, och kastar in de avslutande avsnitten i en mörkare ton. Lite chockartat faktiskt, om än historiskt korrekt (fast inte på det sättet). Här tillåts verkligen skådespelarna att spela ut hela sina register, särskilt Elle Fanning briljerar i sina kast mellan hopp och förtvivlan. 
Vad det här betyder fören eventuell fortsättning av serien är svårt att sia om, men jag ser gärna minst en säsong till för att se hur Catherine reser sig över sin stora sorg och kommer vidare för att bli just "the great". Det känns som att det finns så mycket mer att berätta om henne.
Skulle serien ta slut så kan jag ändå vara till viss del nöjd. Det kändes som att vi lämnade henne på en okej plats, om än inte fantastisk.
Vi fick ta farväl av två karaktärer som betytt mycket för serien, Orlo och Peter, där såklart den sistnämnda kommer kännas av mest. Jag hade hoppats på att Nicholas Hoult kunde vara med i serien ändå, som Peters dubbelgångare Pugachev, men så blir det inte heller. Så om serien fortsätter blir det utan Hoult, och det är lite tråkigt, då hans roll som Petertillförtså mycket dråpligheter till serien.Men, men. Jag kan ju inte få allt. Om jag nu ens får en säsong fyra. Återstår att se.