måndag 4 november 2019

Vad jag läste i oktober

Det känns lite förvånande att jag har lyckats läsa sju böcker under en månad jag inte haft så stor lust att läsa. Har stött på en och annan bok jag hoppades mycket på som gjorde mig besviken, vilket kan ha något med saken att göra.
Böckerna jag läste är dessa, i ordningen uppifrån och ner.


"Makten" av Naomi Alderman. Den här boken gav mig en del dåliga vibbar. Intressant upplägg, men nådde inte målet för mig. Gav den betyget 2/5.

"Circe" av Madeline Miller. Jag hade skyhöga förhoppningar här, som tyvärr inte blev infriade. Gillade sättet den var skriven på mer än berättelsen. Betyg 3/5.

"The raven king" av Maggie Stiefvater. Omläsning av den sista boken i Raven cycle. Kärleken är stor här. 5/5.

"The seven deaths of Evelyn Hardcastle" av Stuart Turton. Rolig idé, sådär framfört. Rörig, fler logiska luckor än en adventskalender. Låsta-rummet-deckare och science fiction fantasy i en salig blandning. Jag gav den betyget 3/5.

"Norra Latin" av Sara Bergmark Elfgren. Spökhistoria med magi som utspelar sig på ett gymnasium bland teaterelever. Flög igenom den. Betyg 4,5/5.

"Kvinnan i svart" av Susan Hill. Ännu en spökberättelse. Inte värst otäck (rekommenderar filmen för mer skräck), men underhållande ändå och vackert skriven på ett sätt som påminner mycket om hur böcker skrevs förr i ti'n. Kort berättelse, som tog mig en halv evighet att läsa. Betyg 3/5.

"Yoga anatomy. Your illustraded guide to postures, movements, and breathing techniques" av Leslie Kaminoff. Änn en månadsläsning jag ångrade efter ett par dagar. Supertråkig faktiskt, och här hade det varit bra med gedigna kunskaper i anatomi innan, så en hade vetat vilka muskler och ben som avsågs i beskrivningarna. Här var illustrationerna det bästa, och de hade jag mycket utbyte av. Betyget blev 2/5. Bilderna höjde betyget, kan vi väl säga.