måndag 30 augusti 2021

Augustis nagellack

Jag har varit ganska flitig i nagellacksflaskorna i augusti, inte många olackade dagar alls. Tio lack blev det allt som allt, men fördelat på åtta manikyrer. Och då kan det se ut lite såhär, i den ordning jag bar dem.


Atelier rouge, Front row + Slip dress + Touché
Vi börjar väl med den som jag petade in tre lack i. Atelier rouge kom med en pastellig vårkollektion med fem lack, och lilla jag köpte på mig hela rasket. Något jag möjligen ångrade lite (en hel massa) när jag så hur lika varandra de var. Så jag tog tre av dem och gjorde till samma manikyr, bara för att piffa upp tillvaron lite. Alla lacken är i kräm, och som vanligt med pasteller, inte alltid så roliga att lacka med.
Front row är det som syns på långfingret här. En dämpad lilagrå nyans. Mauve, men ändå inte.
Slip dress är det som drar åt det rosabeige hållet, som syns på ringfingret här. 
Touché är det nästanvita ljusgrå lacket, som blev min favorit av dessa tre. Syns på lill- och pekfinger.



a England, Glastonbury
Från a Englands Mystical places-kollektion med mycket skira lack. Glastonbury är i grunden ett skirt ljusgrått holografiskt lack, men innehåller även en tydlig skiftning åt blått.



Atelier rouge, Le coucher de soleil
Älskade maken fick välja fritt i otestade lådan, och eftersom han gillar orange väldigt mycket var det kanske inte jättekonstigt att han valde just det orange krämlacket Le coucher de soleil (som är franska för solnedgång). Ett av två lack jag skaffade från sommarkollektionen, vis av erfarenheten från vårkollektionen.



Cadillacquer, Volcano
Äntligen dags att börja lacka med min 50-årspresent från älskade maken. Han fick så klart välja även här, och då blev det Volcano först av alla. En väldigt mörkt röd jelly totalt fullproppad med flakies. Mycket holografiskt, men också kromatiskt skiftande i rött. Hur snyggt? Väldigt.



Pahlish, Toxic jungle
Inspirerad av Studio Ghibli-filmen "Nausicaä of the Valley of the wind". Ett otroligt snyggt grönt lack (som fortfarande finns i butiken) med skimmer som skiftar i grönt och guld, ibland anade jag även blå skiftningar.



Cadillacquer, Lava
Ett korallorange neonlack med flakeis som skiftar i olika nyanser av rött, och som även såg guldiga och svarta ut beroende på var i lackningen de hamnade och hur ljuset föll på dem. En väldigt bra tolkning av lava, må jag säga.


a England, Gold knight
Första lacket av a England Knights-kollektionen blev det som drar åt guldhållet. Det är även en del silver i det, och jag hade svårt att fånga dess skönhet på bild. Lite matt metalliskt, som en rustning som fått en del patina.



Essie, Field of dreams
Helt enkelt ett mörkgrönt krämlack, men ibland kan även det till synes enkla vara så otroligt snyggt. Jag hade nästan glömt hur bra jag trivs i den här typen av juvelfärger, men här sitter jag nu och njuter, trots att det har chippat på ena ringfingret.