torsdag 5 augusti 2021

a England, Mystical places

Ordningen är återställd, för den här lilla kollektionen från a England är holografisk igen. Men om en döper en kollektion till Mystical places så är det kanske så det ska vara. Drömskt och fantasieggande och sprakande i regnbågar.
Nu är kanske inte den här kollektionen så jättespännande, nästan så att det är tur att Mystical places bara består av fyra lack. Här har vi tema med variation med en ljust slivergrå holografisk bas i samtliga lack, som har någon typ av färgpigment i sig som skiljer dem åt. Ärligt talat hade jag nog hoppat över, om inte alla så åtminstone ett par av lacken i den här kollektionen, om det inte vore för det faktum att jag samlar på a Englands lack (och har alla utom Manderlay - sjukt bitter över det).
Nåja, här är i varje fall Mystical places-kollektionen. I den ordning jag bar dem.


Stonehenge behöver knappast någon presentation, det känns som att en måste ha bott i en grotta hela livet för att inte ha hört talas om Stonehenge. Räknas som ett världskulturarv, och är spännande ur arkeologisk synpunkt och mytomspunnen och mystisk både i sitt användningsområde och i hur den skapades.
Till den skira holobasen har vi här ett grönt pigment som bryter av.


Isle of Avalon är starkt förknippad med legenden om Kung Arthur. Det var ett dåtidens mystiskt maktcentrum och det var här svärdet Excalibur smiddes, och också platsen dit Arthur fördes för att dö efter att ha sårats av Mordred. Numera känd som Glastonbury Tor. 
Lila pigment i det här lacket. Skulle vilja säga att det drar åt syrenhållet.


Avebury är precis som Stonehenge en stencirkel som räknas som ett världskulturarv. Äldre och mycket större än sin mer berömda kompis - faktiskt den största stencirkeln i världen.
Här ska det finnas ett rött pigment, men om jag ens såg det (väldigt svår att fånga på bild) så såg det mest rosa ut. 


Glastonbury är en av de mest mytomspunna platserna i Storbritannien. Här möts hednisk tro med den kristna i samförstånd. Det finns teorier om att Jesus besökte Glastonbury med Josef av Arimathea, och att den senare sedan återvände dit med en bägare som innehöll Jesus blod. Just det - Graalen.
Här är det ett väldigt tydligt blått pigment i lacket. 

Måste jag välja en favorit av dess fyra så blir det nog Stonehenge eller Glastonbury, bara för att det var där jag tyckte jag såg de avvikande färgerna bäst. Men som sagt, inte en jättespännande kollektion direkt.