tisdag 20 september 2022

Sett på TV: Umbrella Academy, säsong 3

Alltid spoilervarning när jag skriver om tv.

Så nådde jag slutet på den tredje säsongen av "Umbrella Academy" och nu känner jag mig ungefär lika vilse i pannkakan som vanligt. Vad sjutton hände egentligen? Och vad kommer hända i säsong fyra - som kommer bli den sista?

Bildkälla High on cinema

Lite som vanligt börjar säsong tre precis där den förra slutade. Umbrellas har återigen lyckats förhindra att världen gått under, och hoppat till en annan tid. Sin egen den här gången, men i en parallell tidslinge där mycket ändrats. Som att Umbrella Academy inte existerar, utan istället är det Sparrow Academy som gäller. De olika grupperingarna kommer snart på kant med varandra.
Tidshoppet har också fått en konsekvens i form av en kugel blitz som hotar att förgöra världen.

Det är tvära kast i den här serien. Det är mycket att hålla reda på, och eftersom en viss sjuka gjorde glappet mellan säsong två och tre lite väl stort, så var det en del som hade glömts bort. Det klarnade efter ett tag, men vissa saker den här säsongen kändes onödigt oklara. Och vad hände egentligen där på slutet? Antar att det är en sådan där sak jag får svar på nästa säsong. 
Bra är det i varje fall, och jag gillar de flesta av karaktärerna, trots sina fel och brister. Tycker dock att Ben och Allison var lite väl skitstövliga den här säsongen. Särskilt Allison som mest satt och rökte och var en fullblodsbitch mellan varven. Känner inte alls igen henne från tidigare säsongen, eller ens början av den här, då hon tidigare varit lite av en favorit. 
Jag hade gärna sett lite mer information om Sparrows. Vad deras olika krafter är, och vad var grejen med Christopher (kuben) egentligen?
Extra bra hur Vanjas "förvandling"  till Victor skedde. Acceptansen för det ändrade könet var top notch, och också en fin lösning på Elliot Pages högst verkliga dito. Sådär fint önskar jag att det kunde få vara för fler.