onsdag 7 september 2022

Augustis bokhög

Att det ligger fem böcker i den här högen beror enbart på min månadsbok och att "A poem for every summer day" sträckte sig fram till sista augusti. Läslusten har varit låg i augusti, även om jag lyckades läsa flera böcker som jag tyckte bra om. De fem böcker jag orkade med ser ut som såhär. Utlästa i ordningen uppifrån och ner.


"The body" av Stephen King är boken som filmen "Stand by me" är baserad på. Jag läste den här kortromanen för första gången redan i tonåren, och den är en av anledningarna till att jag läst så mycket Stephen King genom åren, och klassar honom som en av mina favoritförfattare. "The body" innehåller passager som jag tycker är andlöst vackra. Jag älskar inte allt med den, men så pass mycket att jag gav den betyget 5/5.

"Bokcirkeln vid världen ände" av Frida Skybäck läste jag för min egen bokcirkels skull. Den som verkligen är en bokcirkel och inte bara en dålig bok. Förvisso lättläst, men det var ungefär allt vi gillade med den. Plejadernas medelbetyg blev 1,4/5. Jag gav den en etta.

"Uppdrag Hail Mary" av Andy Weir tyckte jag väldigt mycket om. Det är mycket vetenskap, men skrivet på ett sätt som gör att det inte är svårt att hänga med. Betyget blev 5/5 och det här var också månadens favoritbok.

"A poem for every summer day" ihopsamlade av Allie Esiri. En mysig samling poesi, och det här var den tredje årstiden jag läste ut. Betygey blev 4/5.

"Vålnadernas historia" av Magnus Västerbro var min månadsbok i augusti. Finns spöken? Går det att ta reda på det? Inte spökhistorier alltså, utan en historisk skildring av spöktro som fenomen. Intressant. Betyget blev 3/5.