onsdag 3 april 2024

Vad jag läste ut i mars

Mars var inte en lyckad läsmånad för mig. Har haft mycket huvudvärksproblem, och en sak jag aldrig är sugen på då är att försöka koncentrera mig på en text. Fyra böcker blev det, lite runt 1400 sidor. Ligger i fas med att nå årsmålet med 50 böcker, och det är väl alltid något. 
Utlästa uppifrån och ner.


"Number9dream" av David Mitchell är hans andra bok, och alltså den andra jag läser i min omläsning av hans böcker i utgivningsordning. Eiji har kommit till Tokyo för att söka sin okända far, men finner annat istället. Omläsningen höjde betyget till 4/5.

"Sommaren utan regn" av Maggie O'Farrell handlar om en far som försvinner under en värmebölja. Om familjehemligheter som kommer upp till ytan, när den irländska familjen samlas i ett sommarvarmt London 1976. Betyget blev 3,5/5

"Yogans renande kraft. Kriyor och andra holistiska detoxtekniker för hälsa och välbefinnande." av Swami Saradananda är den tredje boken med yogainriktning jag läser av samma författare. Lite fördjupning, fast mest lite påminnelser. Känner att just den här boken inte gav mig så mycket, utan mer är full av sådant som gör folk skeptiska mot yoga. Lite tvivelaktiga metoder här och där, som gränsar till kvacksalveri. Och det är ju synd. Har inte skrivit egna inlägg om de här böckerna, som alla läst som månadsböcker. Men ett betyg har den. 2/5.

"The fragile threads of power" av V.E. Schwab bjöd på ett kärt återseende då författaren återvänder till världar hon skapade i en tidigare trilogi - "Shades of magic". Här har det gått sju år sedan tidigare händelser. En revolutionär kraft vill störta kungen i Röda London, och Vita London har en ung drottning som påverkas av religiösa grubblerier. En hel massa gamla kära karaktärer, men också några nya som ska bli spännande att följa i kommande böcker. 
Betyget blev 4,5/5