Tiramisu kan mycket möjligt vara en av världens godaste efterrätter. E gör en helt fantastiskt god Tiramisu som hon blivit ombedd både en och två gånger att göra för vissa kalas. Men om man inte gillar kaffesmak alls lämnar Tiramisu lite att önska, så klart.
Det är inte E som kommit på att man kan göra Tiramisu som overnight oats, utan jag ramlade på en video på YouTube och var "tvungen" att testa själv.
Tiramisu overnight oats
1½ dl havregryn
1 tsk chiafrön
½ msk kakao
1 shot espresso (eller motsvarande kallt kaffe)
+ mjölk så att det blir 1½ dl
½ tsk vaniljsocker
2 msk lönnsirap
Blanda allt i en skål och kyl över natten. Det går bra att stanna här, eller så gör man också en yoghurtblandning att varva med så det liknar Tiramisu ännu mer. Den behöver man inte göra i förväg, men det gör jag oftast ändå.
Yoghurtlager
½ dl naturell yoghurt
3/4 msk lönnsirap
1/4 tsk vaniljsocker
Blanda allt (eller använd bara vaniljyoghurt).
Varva overnight oats med yoghurt. Pudra över kakao. Ät efterrätt till frukost.
+ mjölk så att det blir 1½ dl
½ tsk vaniljsocker
2 msk lönnsirap
Blanda allt i en skål och kyl över natten. Det går bra att stanna här, eller så gör man också en yoghurtblandning att varva med så det liknar Tiramisu ännu mer. Den behöver man inte göra i förväg, men det gör jag oftast ändå.
Yoghurtlager
½ dl naturell yoghurt
3/4 msk lönnsirap
1/4 tsk vaniljsocker
Blanda allt (eller använd bara vaniljyoghurt).
Varva overnight oats med yoghurt. Pudra över kakao. Ät efterrätt till frukost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar!
Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .