måndag 8 augusti 2016

Måndagsmotivation, del 12/?

Okej - jag erkänner. Även jag har måndagar jag tycker mindre bra om. Som idag.
Efter en jobbig natt med dålig sömn på grund av allergier/pipiga luftrör, mardrömmar och en miljard grader varmt sovrum, så väcktes jag bryskt tidigt i morse. Inte av att älskade makens väckarklocka ringde, eller att han stökade omkring i sovrummet och klädde på sig. Nej - jag blev väckt av den förbannade lastbilen som en av mina grannar tycker att det är helt okej att parkera på gatan utanför mitt hus. Och sedan tomgångsköra och varva motorn lite på innan han drar iväg för dagen. Eftersom jag inte har sett den där förbannade lastbilen på några veckor = The BLISS!, så antar jag att hans semester är slut nu och att bli väckt av den förbannade lastbilen kommer bli min nya vardag.

Dålig nattsömn + väckt på otrevligt sätt = inte den bästa starten på dagen - eller veckan.
Jag får på riktigt ångestpåslag av den där förbannade lastbilen. Adrenalinet går igång direkt när den kommer rullande på gatan. Och när den väcker mig. Faen också.

Som grädde på eländesmoset är det dessutom en gråtrist och mulen dag, jag har småont i foten igen och ska promenera på den senare är det tänkt, och jag lider av socialiseringsbaksmälla efter gårdagens tårtkalas.

Men! Det är här jag för inte alltför länge sedan hade gett upp och bara lagt mig och somnat om igen. Och det är här jag kan se att jag mår så mycket bättre idag. För trots en dålig start på veckan så...
Åt jag en jättegod frukost och drack gott te till så nu känns magen bättre.
Jag satte mig ner och planerade min dag och min vecka lite, så att jag har koll på vad som är på G. En sak som hände i samband med min depression är nämligen att min hjärna blev gröt och att jag numera är jätteglömsk. Enter the almanacka, påminnelser på mobilen och från den som vill ha saker och ting gjorda, och att-göra-listan.
Jag tänker bara göra det - ändå. Trots mitt småtrista humör. För då mår jag bättre och imorgon är en ny dag som kanske startar bättre.

På det stora hela - låt inte en dålig sak under dagen förstöra hela din dag. Försök att hitta det där guldkornet som kan lyfta upp dig istället. Och om guldkornet är att du stänger av mobilen, drar täcket över huvudet och somnar om - so be it.
Eller så kan man:
Se en film.
Läsa en bok.
Ta en tupplur. ÄLSKAR tupplurar. Inte för länge dock för då blir man ännu tröttare.
Klappa en katt. Eller en hund, marsvin, ödla, guldfisk. Det är bara det att jag har katt.
Meditera.
Gå en promenad.
Lyssna på bra musik.
Gråt ut.
Gör ett minispa med ansiktsmask, fotbad och hela konkarongen.
Ät något gott.
Drick något gott.
Rita. Eller skapa något på ett annat sätt.
Skriv dagbok. Eller en dikt. Eller en novell. Eller den STORA romanen.
Hänge dig åt valfri motionsform.

Ta makten över din dag. Hitta ditt guldkorn och försök att vända något negativt till något positivt. Jag vet att det kan vara svårt, men försök. Jag tror på dig.

Bildkälla
Nu gillar ju jag personligen regn väldigt mycket. Regnljud är något av ett favoritljud för mig. Men ni förstår grejen, eller hur? För ni är ju så smarta!