onsdag 17 augusti 2016

Säsongssammanfattning: The Flash, säsong 1

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Jag tittar långsamt på tv numera, märks det? Jag menar - det tog mig något mer än två veckor att se första säsongen av "The Flash". I och för sig 23 avsnitt, men ändå rätt så långsamt tittat för att vara jag.

Varför "The Flash"? Jo - jag vill se "Supergirl" - främst för att Tyler Hoechlin har blivit castad som Superman i säsong 2, och jag vet att Flash och Supergirl har ett par parallellavsnitt så jag tänkte börja där. Och så vill jag se "Legends of tomorrow" som är en spin off på "The Flash". "The Flash" kan dessutom ses som en spin off på "Arrow", men jag tänker inte bry mig om den serien just nu. Jag tittade på halva första säsongen av "Arrow" men tröttnade - inte omöjligt att jag plockar upp den igen dock.

"The Flash" handlar om Barry Allen. När han var barn mördades hans mamma och hans pappa dömdes för mordet, trots att Barry hävdade att det var konstiga blixtar omkring mamman när hon dog och att hans pappa är oskyldig.
Barry växer upp hos sin bästa vän Iris och hennes pappa Joe. I vuxen ålder arbetar han hos polisen som forensisk assistent. En underlig olycka gör så att Barry träffas av blixten, och något mer. Efter flera månader i koma vaknar han upp på S.T.A.R. labaratories med ett gäng nya förmågor, där hans fart är den främsta. Tillsammans med Caitlin, Cisco och professor Wells börjar han bekämpa brott och leta efter andra meta-människor.

Bildkälla Mashable
Favoritavsnitt: 1x15 "Out of time" Men tjena Spartacus! Joe har fått en meta-människa efter sig som vill hämnas sin brors död. Cisco avslöjar Reverse-Flash och möter mannen bakom masken på ett för honom ödesdigert sätt. Iris avslöjar att hon har romantiska känslor för Barry. I ett försök att stoppa en tsunami som är på väg mot Central City springer Flash så snabbt att han reser bakåt i tiden till dagen innan.
1x17 "Tricksters" Men tjena Luke Skywalker! En bombälskade skurk som kallar sig Trickster rymmer från fängelset och hotar en bankettsal med gift och Flash med en bomb som smäller om Barry springer under en viss hastighet. I tillbakablickar får vi se varför Reverse-Flash är kvar i vår tid och på vilket sätt Harrison Wells och Eobard Thawnes öden är sammanvävda.
1x23 "Fast enough" Eobard erbjuder Barry chansen att åka tillbaka i tiden för att rädda sin mamma. Allt Barry behöver göra är att låta Eobard färdas tillbaka till sin egen tid genom det maskhål han kan skapa med sin fart. Barry väljer dock en annan väg och ett stort offer krävs för att rädda dem alla.

Favoritkaraktär: Alltså - Barry Allen i all ära, men Cisco?! Älskar honom!

Favoritpar: Caitlin och Ronnie.

Bäst i säsongen: Jag tyckte den höll ihop riktigt bra och säsongen var spännande och väckte många frågor och funderingar. Man vill liksom titta vidare och veta hur det ska gå.

Värst i säsongen: För mig som inte tittar på "Arrow" var det kanske lite väl många referenser till och gästspel från den serien. Men jag gillar Felicity, så hundra procent jobbigt är det ju inte.

Övriga kommentarer: Om säsongen hade cliffhanger-slut? You betcha! Funderar ändå på om jag ska se första säsongen av "Supergirl" innan jag ser säsong två...