torsdag 11 augusti 2016

What I eat in a day #6 - Bubbly Thursday

Nej då, jag har inte varit snabb som Stålmannen och snurrat fram tiden till ikväll - det här åt jag förra torsdagen. Jag har bara sparat det till idag för att kunna döpa inlägget till "Bubbly Thursday" eftersom vi har infört det i vårt hem efter att ha haft en Bubbly Thursday på Hotel Winn i Gävle tidigare i somras. Då med champagne, den här gången med cava.


Förra torsdagen inleddes riktigt ruskigt grå, men det blev trevligare senare. Däremot var det inte jättelätt att få fina bilder på frukosten. Nu såg inte den här chiapuddingen supersmaskig ut irl heller, lite som grodyngel i en snorpöl, men den smakade fantastiskt. Jag lät mig inspireras av piña colada och mojito och puddingen smakade således kokos och ananas med en släng av mynta. Hela härligheten toppades med en banan och granola. Te till detta så klart.


Efter en stärkande promenad passade det bra med en soppa till lunch. Det här är en morots- och linssoppa med lite kokosmjölk i. Till det smörgås med örtig keso som pålägg. Vatten är måltidsdrycken nummer ett här hemma.


Jag lyckas visst alltid göra min "What I eat" på dagar där jag inte dricker så mycket te. Ni kan ju tro att jag ljuger om min te-konsumtion. Ja, ja. Mitt eftermiddagsfika förra torsdagen var en kopp kaffe med mjölk, den sista energibollen för den här gången och en jordnötssmörskaka.


Det drog ut lite på tiden innan middagen kunde hamna på bordet, på grund av anledningar som rör cyklar i det här huset, så för att stilla min hunger fram tills dess knaprade jag i mig en liten näve små kringlor i salta pinnar-stuk.
Nagellacket är Wuthering heights från A England.


Kompensationen för att jag fick vänta på maten, jag hann bli hangry, var att det var en av mina favoriträtter. Teriyakilax med ris och sallad. Så. Gott!


Och här är anledningen till att jag kallar det Bubbly Thursday. Älskade maken och jag drack lite bubbelvin, det här är Freixenet Carta Nevada, en spansk cava. Lite för söt för min smak - jag föredrar lite torrare mousserande. En liten skål chips med lime- och svartpepparsmak gjorde vinet sällskap.