måndag 4 februari 2019

Vad jag läste i januari

Min läsiver har inte saktat ner ett endaste litet dugg bara för att det har blivit 2019. Fem böcker hann jag läsa i januari, samt att jag tog mig över halvvägssträcket i långläsningen jag hållit på med sedan december. I runda slängar någonstans kring 2000 sidor. Och böckerna dessa sidor var i var dessa, sedda uppifrån och ner precis som vanligt.


"Patria" av Fernando Aramburo. En riktig tjockisbok, som var lika underbar som den var omfångsrik. Och med rikligt av bokstaven "x". Fick betyget 5/5.

"Stanna hos mig" av Ayòbámi Adébáyò. Plejadernas bokämne till senaste träffen. Medelbetyget blev 3,2/5, men jag var inte lika förtjust som mina kamrater och gav den betyget 2/5.

"Muse of nightmares" av Laini Taylor. Underbar avslutande del i duologon om Lazlo Strange och hans äventyr i staden Weep. Betyget blev 5/5.

"The Lottery and other stories" av Shirley Jackson. En novellsamling med både toppar och dalar. Gav den betyget 3/5.

"Dagen du förstörde allt" av Linnea Dahlgren. Boken som överraskade mig med att inte alls vara vad jag trodde. I stället blev den januaris favoritbok och jag gav den så klart toppbetyget 5/5.

Året börjar bra när man läser tre femmor på en månad. Hoppas det håller sig så. 2018 var ett mellanår i hur bra jag tyckte om böcker, så jag vill gärna ha lite mer toppbetygsvärdiga böcker 2019. Och det kanske jag kan få. *hoppas hoppas*