fredag 12 juni 2020

FredagsFilmen: Ad Astra

Förra veckan hade vi filmmys i soffan och streamade filmen "Ad Astra". Ad astra är latin för mot stjärnorna, och det är där vi befinner oss i denna film, samt att det i allra högsta grad är en Brad Pitt-film, han är med i i stort sett varenda ruta.

Bildkälla Pinterest

Roy McBride är astronaut, precis som sin legendariska pappa som försvann med sin besättning på en expedition i utkanterna av vårt solsystem. 30 år senare får Roy ett topphemligt uppdrag som för ut honom i en ogästvänlig rymd, allt för att få reda på sanningen om sin pappas expedition och för att rädda Jorden från en möjlig katastrof.


Det var väl en helt okej film. Kanske lite för lång och kanske att en eller ett par saker för mycket går fel. För den här filmen verkar ha det som någon sorts motto - kan det gå åt fanders så gör det det. Det gör å andra sidan filmen mer actionladdad än att bara se Brad Pitt resa genom rymden i sakta mak, men det blir även lite av "inte nu igen".
Filmen känns som en mix av "2001", "Gravity" och en liten släng av "Event horizon". Den är bitvis ganska förutsebar, lite äcklig emellanåt. Snyggt foto, fina effekter och fint lågmält skådespeleri gör den här filmen ändå tittvärd. Jag må kanske inte tycka att Brad Pitt är så värst supersnygg som många andra i min generation tycker, men jag är på det fullkomligt klara med att han är en utmärkt skådespelare. Här får han verkligen visa det.

"Ad Astra" finns att streama på Viaplay.