fredag 26 juni 2020

Säsongssammanfattning: Girls, säsong 1

Som vanligt spoilervarning när jag skriver om tv.

Jo, jag vet. Jag är säkert sist på bollen nu igen. Men om nu någon är ännu senare på bollen än vad jag är, så handlar serien "Girls" om fyra tjejer i 20-årsåldern som bor i New York: Hannah, Marnie, Jessa och Shoshanna. Om deras vänskap, om deras kärleksliv och yrkesliv och om alla problem som kan uppstå när en försöker komma på vem en är.
Serien är skapad av, samt ofta skriven och regisserad av, Lena Dunham, som även spelar huvudrollen som Hannah. Finns 6 säsonger att streama på HBO Nordic närhelst andan faller på.

Bildkälla TV Week


Favoritavsnitt: 1x07 "Welcome to Bushwick a.k.a. the crackcident" Tjerna går på ett stort party i Brooklyn. Marnie får veta att Charlie tagit deras uppbrott lite för bra, Hannah får veta något nytt om Adam, Jessas chef dyker upp och Shoshanna råkar röka crack.
1x10 "She did" Marnie flyttar ut. Hannah funderar på att flytta ihop med Adam. Jessa bjuder alla till en mystisk fest och Shoshanna får hjälp av Ray.

Favoritkaraktär: Oväntat förtjust i Shoshanna faktiskt.

Favoritpar: Hannah och Adam? Så småningom. Kanske. Eller?

Bäst i säsongen: Att ingen av huvudkaraktärerna egentligen är vidare värst likeable. Jag har svårt med dem allihop, men det är samtidigt det som är lite charmen med den här serien. Ibland blir det pinsamt, men det är väl så livet är.

Värst i säsongen: Allt detta knarkande. Och stundtals lite väl explicita sexscener.

Övriga kommentarer: Adam Driver (Kylo Ren) är baske mig en fantastisk skådespelare. Viket han visar här med att vara en fasansfullt egoistisk skitstövel.