lördag 29 januari 2022

Januarilacken

 Januari är inte helt slut, men jag tror inte att det kommer åka på någon ny färg innan februari. Trots att jag fick en lackleverans från Hypnotic Polish häromdagen. 6 lack kan väl ändå anses vara en ganska bra "skörd" för en månad, och här är de, i den ordning jag bar dem.


Depend 7day, #7253 Vintage forever
Började året med en lugn färg i kräm. Det här är en variant av taupe med lite rosa i sig, eller en ljust gammelrosa med lite grått och en aning beige. Svår färg att beskriva, men trevlig att bära.

 

Essie, High voltage vinyl
Det kommer bli en del gröna lack i det här inlägget, för jag har dragits till den färgen hela januari och jag har inte tröttnat än. Alla har dock inte varit så mörkt gröna som det här, med sitt guldgröna skimmer. 



a-England, Mashrabiya
En skulle ju kunna tro att det är massor med grönt i det här lacket också, men faktiskt så syns det mest i flaskan. Jag upplevde Mashrabiya som ett brunt lack med en lila skiftning. Skimret är av det gyllene slaget och ger lacket ett något metallisk finish. Ett lite mystiskt lack som bjöd på många överraskningar.



Depend O2, #5118 Lady of the lake
Ett sjöskumsgrönt lack med gyllene skimmer. Det känns som att jag har liknande i gömmorna, men det gör inte så mycket för de är så fina. Just det här var kanske inte jättekul att lacka med, men det fick det vara värt.



Essie, Make no concessions
Nämen! Ett lack som vare sig är mörkt eller grönt. Jag tror jag smäller av! 
Här blev det istället en korallorange med guldskimmer.



Depend, #496
Jag letade lååångt bak i arkivet innan jag hittade mitt nästa lack. #496 är egentligen ett sidenmatt lack, men jag ville ha det blankt så jag drog på topplack. Ännu ett grönt lack med flecks i guld/ljusare grönt.Mörkt är det också. Inser nu att alla de gröna jag burit dessutom kommer från Depend. Så kan det gå!