onsdag 12 januari 2022

Nagellack topp 20 2021

Nu har jag funderat klart över vilka som var mina favoritlack förra året. Det var inte helt lätt, så 20 stycken fick det bli på den här topplistan. Lite som vanligt är det mycket Pahlish och a-England, men då jag lyckades hålla mig borta från Pahlish's Black Friday förra året, så kommer det inte bli mycket från det märket framöver.
Det här är alltså lack som var nya för mig under 2021, oavsett när det hamnade på marknaden. Ingen rangordning, utan på ett ungefär i den ordning jag bar dem.


Essie, Fiji
Ett annat märke som förekommer flitigt i mina anteckningar under 2021 är Essie. Jag verkar ha återupptäckt hur mycket jag gillar dem, så är det ju bra lack också. Kanske inte alltid i jättespännande finish, krämlacken är lite av Essies grej. Som det här väldigt ljusrosa krämlacket. Kanske inte superkul att lacka på, men väldigt fint när det väl satt på. Jag gillar nästanvita lack, och det här träffar helt rätt.


a-England, Mrs Dalloway
Jag hittade lack från de nya kollektionerna under granen, men innan dess föll jag pladask för Moments with Virginia-kollektionen. Ett av dem är den här juvelgröna skönheten, som bär a-Englands allra vanligaste finish - holo.



a-England, The London scene
Som sagt - a-England är bra på holo. Och The London scene bjussade frikostigt på den varan. Här i en grå bas, och regnbågar så det både räcker och blir över.


a-England, To the lighthouse
Inte riktigt lika tydliga regnbågar i det här lila lacket.



a-England, Orlando
Att få till ett svart hololack som fortfarande var svart, verkade länge vara ganska omöjligt. När jag så trillar på just helt svarta lack med tydlig holo (om än en aning splittrat) så är det svårt att inte falla pladask.


a-England, Virginia Woolf
Är ni trötta på a-England nu? Vilken tur att det här är det sista i listan då. Också det jag troligen tycker var allra finast från hela kollektionen. Det är ju trots allt vinrött. Drar en hel del åt lila, och är så där ljuvligt mättad i färgen och har finfina regnbågar.



Pahlish, Soot sprites
Ljust grå, som skiftar tydligt i lila och även kan upplevas som mörkare grå i vissa vinklar och ljus. Massor av holo. Det är Soot sprites, det. I varje fall i lackform.


Pahlish, Spirit of the forest
Lacket jag bar när jag firade lilla mammas 80-årsdag i april. Mammas favoritfärg är grön, och här är basen just grön. Sedan finns där holoskimmer och flakies som skiftar i alla möjliga färger, främst inom det blågröna spektret. 



Depend 7Day, Glammy Sunday
Mer födelsedagslack, här valt av älskade maken till hans födelsedag, och han är väldigt förtjust i orange. Ser lite ut som apelsinskal, den där gulorangea nyansen.



Pahlish, Calcifer
Och ännu mer födelsedagslack, för det här valde jag själv till min 50-årsdag. Calcifer blev av mig utnämnd till hela 2021 års favoritlack dessutom. Så var det favorittippat av mig från starten. 
En lite bränd orangeröd ton i det här lacket, som ibland svärtar sig i kanterna. Massor av holoskimmer. 



Pahlish, Ponyo
Ett sjöskumsgrönt lack som skiftar i guld och blått, med jättemycket holoskimmer. Hjärtögon.



Essie, Juicy details
Var det någon som sa smurfblått?


Pahlish, Jiji
Mörkaste möjliga lila, auberginlila, med guldflakes. Katten lacket fått sitt namn efter må vara svart, men han skulle säkert godkänna den aning lila som finns här. Ser svart ut ganska ofta.



Cadillacquer, Volcano
Ursäkta att jag kladdade så när jag lackade. Volcano är ett blodrött jellylack med massor av flakies som skiftar i alla eldfärger en kan tänka sig.


Essie, Field of dreams
Juvelgrönt igen på den här listan. Här i krämform. 


Pahlish, Toxic jungle
Lite mer giftigt grönt är då det här lacket. Skimmer som skiftar i grönt och guld, och möjligtvis anade jag något blått där någon gång.



Essie, Get oasis
Jag gillar som sagt nästanvita nyanser... Lite jobbigt att måla med men ack så vackert när det väl sitter där. Get oasis är ett gräddvitt lack, lite beige ibland ibland lite rosa, som toppas av ett sagolikt skimmer som skiftar i guld och rosa. När Essie släpper kräm-sargen så smäller till rejält.



Cadillacquer, Potion
Hej Ravenclaw. Smurfblått har vi sett förut på den här listan, nu även med kopparfärgat glitter, och om jag hade tur kunde jag ana lite holoskimmer också.


Pahlish, Kiki
Nästansvart igen, men den här gången så pass mycket att jag nästan aldrig såg att det egentligen är ett väldigt mörkt blått. Guldflakes är Pahlish bra på, här med.



Essie, My happy bass
Vi avslutar med en sådan där tokrolig färg som jag inte kan låta bli att tycka om. En blandning av gult, grönt och senap. Vissa skulle säkert säga att de har sett den där färgen i en blöja, och det är ju inte helt fel det heller, eftersom jag tydligen tänker i de banorna jag med. Men det här är en sådan där busig färg som jag blir glad av.