torsdag 6 januari 2022

Vad jag läste i december

December var inte en bra läsmånad för mig. Enda anledningen till att det ligger fem böcker i den här högen är att jag läste en över hela månaden och en över hela året. Det gick trögt, jag var sjuk och jag hade tråkigt med det mesta jag läste. Så kan det gå. Inte det roligaste sättet att avsluta året på, men det är vad det är.
De här fem böckerna läste jag alltså ut i december, som vanligt i ordningen uppifrån och ner.


"Det svarta trädet" av Tana French började jag läsa redan i november, och sedan gick det mycket långsamt. Dels för att boken har över 600 sidor, dels för att jag gillade utförandet bättre än storyn. Betyget blev ändå 3/5, vilket är det näst högsta betyget den här månaden.

"Act your age, Eve Brown" av Talia Hibbert är sista boken i trilogin om systrarna Brown. Jag ångrar lite att jag fortsatte läsa den här trilogin, för jag tycker ärligt talat inte att det varit så bra. Betyget blev 2/5, både på boken och hela trilogin.

"Lancelot" av Giles Kristian ville jag så klart läsa för att jag är löjligt fascinerad av Arthurlegenden. Trist då att det i stort sett bortses helt från den i den här boken. Jag började läsa den redan i november, men insåg snabbt att jag inte riktigt orkade läsa den "som vanligt" och bestämde mig för att läsa den som decembers månadsbok. Annars hade den nog hamnat i dnf-högen. "Lancelot" är första boken om minst två, men jag kommer inte fortsätta läsa den här serien. Betyget blev 2/5.

"Jul i krinolin" av AManda Hellberg, som här bytt genre från kriminalhistorier med övernaturliga inslag, till romance med övernaturliga inslag. Jag ville verkligen tycka om den här boken, men det gjorde jag inte. Lättläst var den i varje fall. Återigen blev betyget 2/5.

"Shakespeare for every day of the year" i urval av Allie Esiri är precis vad det låter som och det tog mig således ett helt år att läsa den. Ett litet stycke Shakespeare varje dag: en sonett, ett utdrag från hans långa poem, ett stycke av en pjäs. Allt från de tokkända texterna till de mer ovanliga. Mitt betyg på den här härligheten blev 5/5, och jag kanske fuskade an aning när jag bestämde att den skulle vara månadens favoritbok, då jag läste den under årets övriga 11 månader också. Men så får det bli.

Jag hoppas jag lyckas träffa rätt med lite fler böcker under januari. Just nu läser jag Plejadboken, vilket är på tiden då vi har träff på söndag. Hoppas bara jag tycker bättre om den än de flesta böcker vi läste i Plejaderna under 2021 - vi har varit besvikna mer än en gång, tyvärr.