onsdag 20 juli 2022

What I eat in a day #35 - Samma lika men annorlunda

Jobbar lite den här veckan, men däremellan är jag hemma och finurlar. Och äter grejer. När det jag ska visa upp idag landade i min mage, var det vår veckohandlardag, och sålunda var det tomt på vissa saker. Då får en tänka efter lite extra, och äta ett gäng rester dessutom. Och var icke oroliga - jag drack massor av vatten också. Visar det bara inte på bild.


Frukosten var menad att vara te, äggröra och rostmacka. Men så kom älskade maken och undrade om jag ville den potatis han tyckte blev för mycket för lunchlådan, så då landade både den och ett gäng tomater i stekpannan också. På lite pommes frites-krydda när det var klart, svartpeppar för äggen, och sedan var jag mätt och belåten i flera långa timmar.



Så småningom blev det ändå dags för lite lunch, och då blev det restfest. Ett skvätt överbliven pasta. Ett par trötta champinjoner. Ännu några tomater. En bit trött gurka. Allt utom gurkan fräste jag på i stekpannan, och toppade med parmesan.



Det var varmt också. Så pass varmt att jag var rätt så slut när jag kom hem efter min lunchpromenad med gullig hund. (vi höll oss i skuggan så mycket vi kunde - jag lovar.) När jag kom hem var jag varm och törstig och lite sugen på något gott, så det blev tidig fika med en Vanilla-Cherry Coca-cola med is, och ett gäng kakor av italienskt stuk.



Och en skål chips en stund senare. De här med paprikasmak är ett måsteköp för mig varje gång jag är på Lidl. Varför har inget svenskt märke vanliga paprikachips i sortimentet? Kan vara en av de bästa chipssmakerna.



Middag. Mer pasta. Mer (vitlöksstekta) champinjoner. Men också en pesto gjord på hemodlad basilika och persilja, och en smarrig sallad på de grönsaker som fanns kvar i kylen + en hemodlad gurka.



Efter en tripp till det stora varuhuset och en tur på motionscykeln i källaren, var det hög tid för en lässtund på altanen. Unnade mig både popcorn (favorit!) och en nyköpt glassbåt, för varför välja bort något när jag är sugen på båda? Nej, just det. Unnade mig.