söndag 31 juli 2022

Julifavoriter

Ska jag vara ärlig? Juli har inte varit en toppenmånad för mig. Jag har känt mig låg och energilös större delen av månaden, och inte haft stor lust att göra i stort sett något alls. Utom kanske sova. Sova är nice. Jag vet inte om jag är på väg neråt igen, eller om det bara är allt som har hänt de senaste två åren som ligger i bakgrunden och spökar med humöret. Jag tror och hoppas att det inte är en ny depressiv episod på gång. Det var milt sagt inte kul förra gången, och jag vill inte må så dåligt igen.

Men. Nu är det sista juli. Jag vaknade med spänningshuvudvärk och sov bort hela förmiddagen i ett fåfängt försök att bli av med den. Och nu ska jag försöka komma på favoritsaker från en månad jag inte riktigt har gillat. Wish me luck.

Bok: Jag har inte läst några mängder, och två av de böcker jag läste fick betyg som började på 1. Så det har varit en ganska trist läsmånad. Bäst var ändå "Picnic at Hanging Rock" av Joan Lindsay.

Film: Jag har knappt sett film i juli. Det har varit "Star Wars"-maraton här i huset, och jag har undvikt det så mycket som möjligt för jag är lite Star Wars-mätt. Var med på "Rouge One" i varje fall, och den är hyfsat bra åtminstone.

TV: "Stranger Things". 

Nagellack: #415 från Depend var det jag trivdes bäst med.


Skönhet: När en mitt i sommaren hittar en "foundation" en trivs med. Och jag skriver det inom " " eftersom det egentligen inte är en foundation, utan ett färgat serum. Jag har alltid tyckt att foundation är jobbigt att bära, för att jag tycker det känns att jag har det på mig. Som att jag klätt på huden något obekvämt, liksom. Men L'Oréal True match nude Plumping tinted serum känns inte alls på huden. Ger inte mycket täckning, så klart. Mer en "min hud men bättre". Gillart!

Extra speciell rolighet: Vi spenderade ett par dagar i Stockholm i början av juli. Förutom att jag fick äckelont i fötterna av allt promenerande så var det roliga dagar. Vi har inte varit i Stockholm så värst mycket de senaste åren, så det var roligt att få återse staden jag älskar.

Favoritinlägg: Årets Mid-year book freakout.