torsdag 5 september 2019

A England, Burne-Jones Pygmalion

Att jag älskar A Englands lack med passion är inte någon hemlighet. Mitt mål är att äga alla lacken från detta märke, och just nu är jag alldeles för många lack från den drömmen, för de har kommit i lite väl rask takt för min plånbok. En kollektion jag har lyckats fylla till sin helhet är Burne-Jones Pygmalion, som kon sent förra året. Nu var ju inte det så svårt eftersom den innehöll så lite som fyra lack, så atte...

Inspirationen till den här kollektionen kommer från en samling målningar av konstnären Edward Burne-Jones, och Adina har hämtat inspiration från honom förut. Just den här serien målningar berättar om Pygmalion och Galatea. Lacken har fått sina namn från de fyra målningarna.

Lacken torkar till en satinliknande finish utan topplack, men så testade aldrig jag dem. Alla med kraftig holo som syns bäst i direkt ljus. Fina som snus alla fyra, så här visas de i samma ordning som målningarna.


The heart desires
Silverholo är inget unikt alls, men det är fint. Här är den nästan lite isig i tonen och drar åt både blått och grönt, och det gillar jag. Det finns dock silverholon som är roligare att måla med, alla lacken i den här kollektionen lider tyvärr lite av holosjuka, så det gäller att ta det försiktigt och lugnt när en lackar.


The hand refrains
En guldfärgad holo. Lite subtil guld, inte så värst "in your face" och jag gillade den mycket.


The godhead fires
Kollektionens färgklick med sin vintagerosa ton. Också min favorit i kollektionen, med en sådan där rosa nyans som passar min hudton förträffligt.


The soul attains
Det mest dämpade lacket i kollektionen, och väldigt trevligt att titta på och bära. Färgen är en lilatonad grå med en dragning åt rosa i vissa ljus, och holot är lika fint i det häe lacket som i övriga kollektionen, även om det var svårt att fånga på bild.