tisdag 10 september 2019

Säsongssammanfattning: Gotham, säsong 4

Som vanligt är det spoilervarning när jag skriver om tv.

Så har jag nu sett färdigt på de avsnitt av "Gotham" som finns tillgängliga på Netflix. När säsong fem kan tänkas komma vet jag inte för jag hittar ingen som helst information om det. I slutet av september eller i början av 2020 verkar vara de mest troliga alternativen. Om jag kommer se den då? Högst troligt. Inte för att jag tycker att det plötsligt blivit jättebra, utan bara för att.

Säsong fyra har undertiteln "A dark knight".

Barbara Keane (Erin Richards), Oswald Cobblepot (Robin Lord Taylor), Tabitha Galavan (Jessica Lucas), Edward Nygma (Cory Michael Smith), Sofia Falcone (Crystal Reed), Bruce Wayne (David Mazouz), Jim Gordon (Ben McKenzie), Selina Kyle (Camren Bicondova), Alfred Pennyworth (Sean Pertwee), Lucious Fox (Chris Chalk), Harvey Bullock (Donal Logue), Lee Tomkins (Morena Baccarin), Rha's al Ghul (Alexander Siddig)
Bildkälla Fandom
Favoritavsnitt: 4x07 "A day in the Narrows" Gordon och Bullock beger sig till Narrows för att följa ledtrådar i jakten på seriemördaren Pyg. Bruce träffar några gamla klasskamrater.
4x21 "One bad day" Gotham är på gränsen till anarki och några oväntade hjältar försöker förhindra det. Bullock tar kommandot. Bruces psyke testas när de han håller kärast svävar i fara.

Favoritkaraktär: Väljer Alfred som vanligt.

Favoritpar: Inget.

Bäst i säsongen: Avsnitt med Jokern är alltid kul, även när han byter karaktär på ett drastiskt sätt.

Värst i säsongen: Tröttnar jag ibland på dessa eviga back-stabbings? You bet!

Övriga kommentarer: Crystal Reed, varför? Hennes läppjobb var svårt att bortse från, om en som jag har sett henne i annat (Teen wolf). Tyckte inte om. Hon är så vacker ändå, och det där blev bara... fel. Tyvärr överskuggade det så pass mycket att jag var glad när Sofia Falcone försvann. Fast hon "ligger i koma" så risken finns väl att hon återuppstår nästa säsong, för inte ens döda karaktärer kan hålla sig borta från Gotham. Tydligen. Ännu en sak som är "värst" med den här serien.