måndag 2 september 2019

"Den andra kvinnan" av Greer Hendricks & Sarah Pekkanen

En kriminalroman som inte är en kriminalroman. För den enda som löser något i den här boken är läsaren, och jag blev ständigt lurad.

Bildkälla Goodreads
Vanessa har blivit lämnad av sin make för en annan kvinna, som han nu är förlovad med. Vanessa är besatt av att stoppa bröllopet.
Nellie är lycklig i sin förlovning med den karismatiske Richard, en virvelstormsförälskelse som snart ska bli ett äktenskap och en familj. Men samtidigt känner hon sig förföljd, och vem är det som ringer för att bara lägga på luren när hon svarar?

Det här är en spänningsroman som är proppad med plot twists, vissa av dem lyckades jag avslöja (som the BIG one) vissa andra tog mig med total överraskning. Den här boken är inte vad en kan tro vid den första anblicken, utan så mycket mer. Den känns både lurig och smart.
Det gick fort som attan att fastna i berättelsen, bli nyfiken och drivas vidare i handlingen.  Det gick också fort att läsa den för att den var så där lurig och spännande att jag bara ville fortsätta läsa. För att se vad som doldes i nästa kapitel. För att se vad jag hade lyckats klura ut. För att få veta om det verkligen är så att...
Boken innehåller många tillbakablickar, hopp i olika tidslinjer och en berättelse som nystas upp pö om pö. Hela sanningen kommer inte fram förrän alldeles i slutet, då en sitter med ett stort "Jaha!" i knät.
Boken känns väldigt välskriven och väl bearbetad. Innehållsrik, spännande och den var svår att lägga ifrån sig.

"Den andra kvinnan" fick betyget 3,5/5 av mig.