tisdag 3 september 2019

Böckerna jag läste i augusti

Förstår knappt själv hur jag hann med 6 böcker i augusti, för jag hade stundtals inte alls lust att läsa. Men så här ser månadens hög med böcker ut. Utläst ordning är uppifrån och ner.


"Harry Potter and the Half-blood prince" av J.K. Rowling. Näst sista boken i Harry Potter-serien, och lika bra som förut. Betyget blev 5/5.

 "Mamma är bara lite trött" av Sara Beischer lästes för Plejaderna. Jag blev inte vidare värst förtjust. Mitt betyg blev 2/5, bokcirklens 2,4/5.

"The dream theives" av Maggie Stiefvater är än så länge, och/eller fortfarande, min favoritbok i Raven cycle. Det här är bok två. Betyget blev så klart 5/5.

"The song of Achilles" av Madeline Miller. Trots att jag gav andra böcker högre betyg den här månad, så var det ändå den här jag valde som månadens favorit. Dels för att de andra var omläsningar, dels för att jag fortfarande tänker på den ibland. Borde kanske höja betyget det där halva lilla snäppet... Betyg 4,5/5.

"Tjugo verkliga mord. En rättsläkare minns" av Lennart Rammer var min månadsbok i augusti. Mer faktabok än raffel, men intressant ändå att få en inblick i hur det jobbas i brottsutredningar på riktigt. Betyget blev 3/5.

"Den andra kvinnan" av Greer Hendricks och Sarah Pekkanen blev augustis sista bok. En spännande roman som presenterar sin handling på ett sätt att jag ofta inte visste vart vi var på väg. Betyget blev 3,5/5.