måndag 30 mars 2020

Nagellacken jag burit i mars

Mars 2020 har inte direkt varit som mars andra år. Men månaden har gått ändå, och jag har burit nagellack. Dessa åtta lack, närmare bestämt. Här visade i den ordning jag bar dem.


Pahlish, London fog
Det sista lacket av de tre jag köpte från Pahlish Cozy café-kollektion. Alla lacken i den här kollektionen har varit rätt så skira, så även London fog. London fog är Earl Grey bryggt i mjölk, gärna med lavendel i. Så min gissning är att det är just den där lavendellila/blå nyansen som avses på det här lacket. Och så en massa gold dust i det. Väldigt vackert.


OPI, Alpine snow
Det sista lacket jag hade kvar att prova från adventskalendern jag köpte för ett par år sedan. Jag har förstått att Alpine snow hyllas i lackkretsar för sina egenskaper och att det är så bra att göra nailart på/med. Jag avskydde det. Inte för att jag har något emot Tipp ex-färgade naglar, utan för att det var besvärligt att måla med och började flaga redan efter några timmar. Det satt inte på någon längre stund.


a England, Pride without prejudice
Ljust blått med holregnbågar så jag ramlar av stolen. 


Pahlish, Poppy hill
Jag är så himla glad att jag lyckades lägga vantarna på den här vallmoröda skönheten från Pahlish. Det är vackert så jag får lite dåndimpen, faktiskt. Varmt vallmoröd (som namnet antyder) med guld flakies. Inte svårt att måla med heller.


a England, Goth
Väldigt svärtad röd, så mycket så att det nästan ser helt svart ut, men det röda finns där om en tittar efter. Inte riktigt lika mycket holoregnbågar i det här lacket som i övriga kollektionen, utan mer splittrad holo den här gången. 


OPI, Coca-cola red
För ibland finns det inget bättre än ett klassiskt rött krämlack. Det här har jag använt många gånger, och jag blir alltid lika kär i det.


a England, King's road
Kan vi ta en liten stund och beundra holoeffekten i det här lacket? Lägg där till att det var exemplariskt att måla med, och har en fin neutral nyans. Jag skulle kalla färgen för greige, då jag tycker den är grå med en dragning åt beige. 


Pahlish, Odette
Lacket jag bär just nu, och inte har några planer på att ta bort riktigt än. Ljust äggskalsblått med guld flakes. Riktigt eteriskt vackert. Lacket var ett av speciallacken Pahlish hade för Black Friday 2019, och det följde med på köpet om en handlade över en viss summa. Vilket jag alltså gjorde. Lacket fanns aldrig att beställa enskilt, utan följde bara med där och då. Så förlåt om du blev kär i det.