onsdag 8 april 2020

Säsongssammanfattning: The Borgias, säsong 2

Alltid spoilervarning när jag skriver om tv.

Det går ju inte superdupersnabbt för mig att titta på tv-serier just nu. Har precis sett klart på den andra säsongen av "The Borgias" och har nu bara en kvar. Och den här säsongen var helt klart bättre än den förra, även om jag så klart inte gillade precis allt.

Bildkälla Pinterest
Favoritavsnitt: 2x05 "The choice" Cesare åker till Forli för att övertala Catherina Sforza att ingå en allians med Påven. Han får även tillfälle att infria ett löfte han en gång gav till Lucrezia. Vi får veta något nytt om Micheletto.
2x08 "Truth and lies" Juan återvänder från Forli och berättar en massa lögner om sitt påstådda hjältemod i striden. Lucrezia går med på att gifta sig med en rik arvtagare, men hon vill egentligen ha hans bror.
2x09 "World of wonders" Juans sjukdom påverkar hans sinne, och under Giovannis dop utsätter han Lucrezias son för fara. Savanarola blir bannlyst av Påven och misslyckas i ett eldprov och får folket emot sig.

Favoritkaraktär: Lucrezia.

Favoritpar: Nej.

Bäst i säsongen: Hur de verkliga historiska skeendena vävts in. Och så klart de vackra kostymerna. Påveskruden är mwah *chefs kiss* och Lucrezias klänningar än jättevackra. Inget jag skulle vilja ha på mig själv, men vackra att titta på.

Värst i säsongen: Allt i Florens med Savavarola. Blev inte ens lite bestört över det där kättarbålet. Mer då över all konst och liknande som han lät bränna.

Övriga kommentarer: Vad var det som gjorde den här säsongen bättre när det är samma typ av intriger om igen? Jag vet inte. Kanske att jag lärt känna karaktärerna mer och vet vilka jag hejar på och vilka jag vill se dra dit pepparn växer. Lite roligt också att hålla tummarna för en familj som historien har gett skurk-status.