torsdag 30 april 2020

Aprilfavoriter

Kommer jag sakna april? Inte mycket. (Frågan är om jag kommer sakna 2020 överhuvudtaget när det väl är över.) Förra veckan hade vi metrologisk sommar där jag bor, i förrgår snöade det, och ett par nätter i rad har det varit minusgrader. Typiskt Valborgsmässoaftons-väder med andra ord. Som vanligt firar jag inte Valborg ändå, men vi brukar äta pizza med föräldrarna och så blir det inte i år. Saknar allt där, men det är vad det är. Vi kommer grilla, elda i öppna spisen, och dricka lite bubbel. Fint det med.
Och någon favorit borde jag väl kunna hitta om jag tänker efter ordentligt? Vi kollar!

Jag kallar denna bild "Gullig katt i filt" och jag har inte haft så roligt på hela april som när jag tog den nyss.
Bok: "Vengeful" av V.E. Schwab. Del två i hennes Villain-serie. Inte riktigt lika bra som "Vicious" men snudd på.

Film: Biograferna är fortfarande stängda så det är hemmabio som gäller. Och bland de filmerna jag har sett då så tycker jag nog att "The boy who harnessed the wind" tillhör toppskiktet.

TV: "The Borgias". Jag gillade så klart inte allt, men det var en intressant serie och jag tycker det är synd att den lades ner utan att få ett ordentligt slut.

Nagellack: Space cowboy från Pahlish. Tror jag...


Olika ljus på Space Cowboy från Pahlish

Skönhet: Letar febrilt efter tandtrådsbyglar från Jordan, då våra tagit slut här hemma. Älskar dessa tandtrådsgrejer som är perfekta för en med lite trångt i käften - som jag. Jag tror jag har lyckats hitta dem online, och det är ju en himla tur, för om jag måste kämpa med värdelösa Plackers länge till kommer jag skrika.

Extra speciell rolighet: Att arbetet med att få E:s tandställning på plats äntligen påbörjats. För fyra år sedan fick vi höra att kötiden var två år. Så det är efterlängtat. Hoppas bara att ett visst virus inte bromsar upp något - det är min skräck just nu.

Favoritinlägg: Receptet på äppelcrisp. Kan ha hänt att jag ätit det massor den senaste tiden. Ska prova det med annan frukt också. Om äpplena tar slut.