fredag 18 september 2020

FredagsFilmen revisited: Downton Abbey

 Lite mer än ett år efter att jag skrev om filmen "Downton Abbey" så såg jag den. Inte på bio alltså, men Viaplay var vänliga nog att ha den strömningsbar, så så blev det. 
Tydligen finns det planer på en "Downton Abbey 2", men som vi alla vet så går det just nu lite si och så med filmproduktioner, så när en sådan kan tänkas dyka upp kan vi alltså bara spekulera i.


Året har hunnit bli 1927 och livet på godset Downton Abbey har fortsatt ungefär som vanligt. Mary har svårt att få finanserna att gå ihop och funderar på att sälja godset, men hon tvivlar på om det är det rätta att göra. 
Plötsligt får Downton reda på att godset ska få ett oväntat besök - Kungen ska besöka landskapet och vill övernatta på godset. En febril verksamhet uppstår. 


På det hela var filmen ungefär vad jag förväntade mig. Lite ekonomiska och politiska problem för folket i de fina salongerna, lite gnabb och viss förtrytelse hos tjänstefolket. Men det är ju ganska underbart bara just därför. Det uppstår vissa situationer, och dessa får sin lösning under filmens gång - så klart. Men den öppnar också upp för den där utannonserade andra filmen. Bland annat undrar jag fortfarande om det är något mer än vänskap mellan Mosley och Baxter. Samt att det verkar kunna vara bröllopsklockor på gång både en och två gånger. Kanske tre?