onsdag 9 september 2020

Poe's tale från a England

Det var länge sedan a England släppte en ny kollektion. Jag tror vi kan "tacka" det däringa viruset för det. Å andra sidan betyder det att jag hann shoppa ifatt mig på min önskelista, och jag har numera återigen alla a Englands lack - utom Manderlay, men det har jag ju ändå gett upp på.

Adinas kollektioner har ofta inspiration från konst och brittisk historia. Den lilla kollektion om fyra lack vi tittar närmare på idag är inget undantag. Edgar Allan Poe levde ett tag i England under sin uppväxt, och hans berättelser med ofta skrämmande undertoner lever kvar än idag, bland annat anses han vara skaparen av deckar-genren.
Ett av hans mest berömda verk är dikten "The raven" som ligger till inspiration för kollektionen Poe's tale. Som jag har visar i den ordning jag bar dem. Jag har ingen egentlig favorit, men Lenore är onekligen väldigt fin.


Nevermore är det ord korpen säger till diktens berättare. Ett ganska varmt rött lack, där jag inte fick ner holot i kameran för fem öre. Eftersom jag älskar rött så är det här i mina ögon ett väldigt fint lack.


Pallas har fått namn och färg från den marmorbyst som historiens korp flyger upp och sätter sig på. Här snackar vi regnbågar! Och är det sådana en är ute efter så är det just Pallas en bör satsa på från den här kollektionen, för här framträdde de tydligast.


Lenore är namnet på den älskande som aldrig kommer tillbaka. Väldigt mörkt blålila, som synes svärtade det i kanterna. Jag tror minsann att det här är min favorit från kollektionen. Regnbågarna var fina här med, men som vanligt ville de inte riktigt ner i kameran.


The raven är döpt efter hela dikten och dess korp är är som sådant så klart korpsvart. Det finns holo där, men av det mer diskreta slaget. Och det här är verkligen jättesvart, det var nästan som att få svarta hål på fingertopparna. Och svart är notoriskt svårt att få holoeffekt i, så jag lyfter på hatten åt att det lyckades så pass bra som det var här.