onsdag 7 juni 2023

Whislist Wednesday: För att jag snart fyller år

Japp. Snart är det dags. Inom kort ska den här gamla säcken med ben fylla kortlek. Eller veckor på året. 52, alltså. Och lite som vanligt verkar folk vilja veta vad jag önskar mig. Fred på jorden, snälla barn och alla böcker på min Adlibrisönskelista ligger väl i topp,men förutom det finns det en del luckor i barskåpet som jag kan tänka mig att fylla upp. 

Bildkälla Systembolaget

Sommaren är här och då är det himla mysigt med kylda drycker på altanen. Och det var alldeles för länge sedan jag hade Aperol i barskåpet så att jag kunde göra mig Aperol spritz. Prosecco brukar jag ha hemma,men en kombo av de två skulle inte heller sitta fel.


Bildkälla Systembolaget

Väl kyld Baileys slår sällan fel. Det går även utmärkt att kyla den extra meden isbit eller tre, om en vill det. Har inte haft Baileys hemma på ett tag nu, och börjar sakna det. Originalsmaken är såklart bäst,men den där salted caramel-varianten skulle jag gärna testa.


Bildkälla Systembolaget

Med tanke på hur länge sedan det var jag hade Southern Comfort hemma så är det nästan konstigt att jag ens kommer ihåg dess existens. Väldigt god att blanda med annat, coca-cola till exempel, men min favorit är ginger ale.


Bildkälla Systembolaget

Jag älskar syrliga smaker på allt utom surt godis. Limoncello med sin citronsmak faller mig absolut på läppen. Antingen väl kyld över is i all sin ensamma glans, eller nermixad i en smaskig cocktail.


Bildkälla Sysyembolaget

Det är mycket Italien på den här listan, för från det landet kommer även den här likören, som smakar väldigt mycket som att dricka marsipan. Och jag gillar/älskar marsipan. God även att blanda med annat, som Baileysen här ovan, till exempel.


Bildkälla Systembolaget

Jag har gin hemma. Massor av olika sorter, till och med, eftersom gin är en av mina stora favoriter att blanda drinkar med. Men jag har inte Kilsbergen Gin, och det är ju synd, inte minst för att en av tillverkarna ingår i bekantskapskretsen. Och för att den är lokalt producerad, så klart.