onsdag 2 augusti 2023

Julis bokhög

Den här bokhögen hade varit en bok högre om jag inte gjort en dnf på månadsboken "The mysteries of Udolpho". Den är ganska stor ändå, med sina fem böcker, varav en nästan lite onödigt omfångsrik. Den tog sin tid, kan vi säga.
Bokhögen ser ut såhär, i sin utläsningsordning uppifrån och ner.


"The waste lands" av Stephen King är den tredje boken i serien om Mörka Tornet. Jag halkade efter i läsningen i juni då jag hade lässvacka de luxe, men då den här boken är bland de bästa i serien, så väcktes läslusten igen. Roland, Eddie och Susannah fortsätter sin resa mot tornet, men först behöver de hjälp med att rädda Roland från hans splittrade minnen,och samtidigt rädda en pojke i New York. Betyget blev 5/5.

"Katten som räddade böcker" av Sosuke Natsukawa blev månadens favoritbok med betyget 4,5/5. Verkligen en bok för oss som älskar böcker och att läsa och att läsa om böcker. Rintaro har precis förlorat sin morfar,när en katt besöker honom på bokantikvariatet och ber honom om hjälp med att rädda böcker som är i fara.

"The Ink black heart" av Robert Galbraith är den sjätte boken (av planerade 10) om detektiverna Cormoran Strike och Robin Ellacott. Härblir en serieskapare mördad och detektiverna får i uppdrag att försöka hitta internet-trollet Anomie, som länge hetsat en hatkampanj mot henne. Samtidigt som de balanserar ytterligare fall, en krånglande amputation,och trassliga privatliv. 4/5 blev betyget den här gången.

"Fula tjejer" av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck, och Sara Ohlsson Har jag läst för Plejaderna, och vi ses först i slutet av augusti, så jag säger om den innan dess.

"The daughter of Doctor Moreau" av Silivia Moreno - Garcia föll mig inte på läppen. Livet på det isolerade godset Yaxaktun är i fara när främlingar kommer på besök och fascineras av den vackra Carlota Moreau, och hennes fars skapelser, som är hybrider mellan människa och djur. Föll mig inte på läppen, så jag gav den betyget 2/5