tisdag 23 januari 2024

What's going on?

Dagens rubrik syftar inte på en låt från tidigt 1990-tal. Inte heller rådande världsläge, för det är så katastrofalt att jag knappt orkar läsa nyheter längre. 
Den syftar mer på en liten uppdatering om mig, eftersom jag sällan blir värst personlig på den här bloggen nuförtiden, utom i mina dagens då, möjligen. Men efter min depression känner jag hur jag mer och mer drar mig inom mig själv och det känns som att jag numera mest skriver om tv, film och böcker, strösslat med ett och annat inlägg om nagellack. Vill jag ändra på det? Troligen inte så vidare värst, men någon gång ibland vore det kanske trevligt med inlägg som handlar om mig och vad som händer i mitt liv.

Nyår brukar vara en sådan där dag som är bra för omstarter och reflektioner, men eftersom det gått flera veckor på 2024 så är det inte det det handlar om idag, inte helt och hållet i varje fall. Jag har slutat med nyårslöften och stora mål vid nyår för länge sedan, och ofta rasslar jag bara vidare som jag är van. Visst finns det sådant som tillkommer och sådant som försvinner, men på det stora hela är det lika samma både med mig och mitt liv.

Så. Vad händer? Egentligen inte så mycket med mig, men med min familj händer det en hel del. Chilipojken började plugga på annan ort i höstas, och har alltså lämnat boet och flyttat ifrån sin ömma moder. Eftersom han flyttat 15 mil bort var jag väldigt ledsen innan flytten, men det har gått väldigt bra. Jag var ledsen inte för att jag inte trodde att han skulle klara av att flytta hemifrån, utan mer för att jag visste att jag skulle sakna honom. Och det gör jag. Men samtidigt är jag stolt över honom, när jag ser hur bra det går för honom. Han ringer mig när han behöver hjälp med recept, så vi håller kontakten.
J har haft det turbulent ett tag, men förra året bestämde hon sig för att tag i det mesta och det håller så sakteliga på att ordna sig. Inte illa för någon med högfunktionell autism att ta tag i både hemmalivet och hälsan på samma gång. Det finns fortfarande saker som skulle kunna bli ännu bättre, men det är på väg åt rätt håll, så älskade maken och jag kan slappna av lite till.
E jobbar vidare på sitt morgontidiga jobb. Sedan hon tog körkort förra året har hon till och med köpt sig egen bil så hon kan ta sig dit när hon börjar 5 på morgonen. Kan behövas eftersom hon snart ska flytta ifrån vår bil. I april går flyttlasset även för henne, inom staden vi bor i, så jag är inte lika ledsen, men jisses vad jag kommer sakna att ha henne nära. Hon har skaffat pojkvän också, men honom får vi inte träffa än, för hon är envis på det sättet. Nåja, det är härligt att se henne vara kär.
Älskade maken och jag kommer alltså bo utan barn från april. Schumi the cat kommer dock bo kvar hos oss, och från att bara ha tytt sig till barnen har hon mer och mer börjat ty sig till oss. Just nu ligger hon hoprullad som en liten bulle på soffan i biblioteket där jag sitter och skriver. Mysig liten krabat det där. Hon fyller 17 i april, så vi är glada för alla dagar vi får ha henne hos oss.

Källaren då? Jo, där händer nästan ingenting. Det är nu 5 månader sedan översvämningen, och källarrenoveringen låter vänta på sig. Förra veckan var de här och hämtade byggfläkten som stått och brusat där nere sedan innan jul. Då var det torkomgång två, efter en golvslipning som lät vänta på sig. Nu är allt redo för att det ska komma hantverkare och fixa golv och väggar. Jag hade hoppats på att få dra igång yogaverksamheten senast i februari, men i den takt det går nu tror jag att hela vårterminen går om intet den med. Tveksamt om jag har några elever kvar efter det, men jag tänker inreda en yogastudio i varje fall. Får väl bli mitt hemmagym om inte annat. 

Annars händer inte så mycket. Min ena brorson gifter sig i april, så jag ska på bröllop och letar febrilt efter något att ha på mig. Och så ska jag på Formel 1 i sommar. Älskade laken fick en present av sina föräldrar på 50-årsdagen. Inte för att han fyllt än, för det gör han i maj, men biljetterna var tvungna att köpas i förväg, så han fick välja vilket lopp han ville åka på. Kommer kombineras med en liten bilsemester. 

Det var det.