fredag 5 januari 2024

FredagsFilmen: Poor things

Eftersom filmer är så långa numera så tycker jag att det inte alltid är så kul att gå på bio. Jag menar - kisspaus? Samt beblanda mig med folk,men det är en annan femma. Alltså har jag inte varit på bio sedan "No time to die" för mer än två år sedan. Kanske kan jag dock lockas till biograferna i år, "Poor things" är ju bara 2 timmar och 21 minuter lång enligt IMDb. Jag kan nog hålla mig.

Bildkälla Waterwille creates

När Dr. Baxter finner den drunknade Bella ser han sin chans till kärlek. Genom sina medicinska experiment återupplivar han henne och gör henne till sin sällskapsdam. Bella törstar dock efter mer, och rymmer tillsammans med Duncan Wedderburn ut i världen. Äntligen fri växer Bellas vilja att bli självständig och att få leva i jämställdhet.



Det förekommer en hel del Oscars-buzz kring den här filmen, bland annat om Emma Stones möjligheter att vandra hem med ännu en gyllene gubbe, den första fick hon för "La la land". 
Filmen är baserad på en bok av skotske författaren Alasdair Grey, som kanske kanske inte har hittat in på min oändliga önskelista på Adlibris.
Det här är en komedi, och en twist på "Frankenstein", fast med en mer feministisk vinkling.

"Poor things" har svensk biopremiär 26 januari.