tisdag 30 januari 2024

Nagellack i januari

Fyra nagellack har det blivit i januari, och det stämmer rätt så väl med min målsättning om ett lack i veckan. Mellan lack får naglarna vila minst ett dygn, jag oljar och gullar och har enbart baslack, om ens det. Dagar med lack på är det olja och handkräm för hela slanten. Hoppas på att mina nagelproblem snart ska lösa sig, annars kan det hända ett det kommer en längre lackpaus på en månad eller två.
Fram till dess tittar vi på de fyra lack jag faktiskt målade på i januari.


H&M, Disco FOMO
Ett gulgrönt lack, även om min murriga bild mest visar det som gult. Det kändes också gulare på än vad det såg ut att vara i flaskan. Skulle vilja kalla det för ett skimmerlack, men jag tror minsann att det fanns mikroskopiska små holopartiklar i lacket också. Tyckte jag kunde ana det någon gång, men helt säker är jag faktiskt inte.
Och bara för att jag var tvungen att googla det: FOMO = Fear Of Missing Out.



a England, Whispers
Sent förra året släppte a England tre kollektioner, och en av dem hittade jag i sin helhet under granen (och så ett par från en annan kollektion). Kollektionen Ghosts är så pass annorlunda i a England-sammanhang att det inte innehåller minsta lilla holopartikel. Kromatiska partiklar finns det däremot gott om, allt i en skirt svart bas. Går att lägga på ett svart krämlack, men går även lätt att bygga upp på egen hand, här har jag tre tunna lager.
Whispers skiftar i havsgrönt, blått och framför allt lila. Hur snyggt som helst.



London Grace, Zendaya
Enda lackbilden i januari som det hamnade sol på, och det passar väl bra på en så pass härlig grön färg. Granny Smith äpple-grön, tyckte jag. Lite som vanligt med London Grace är det ett krämlack.



H&M, Bitter chocolate
Namnet säger oss att det här inte är så svart som det ser ut att vara. Ändå så pass mörkt brunt att det bara är en liten aning till som gör det helsvart. Det här krämlacket sitter fortfarande på, men är väldigt slitet och skulle behöva komma av snart. Så att jag kan nagelgulla en dag eller två innan nästa lack.