fredag 12 januari 2024

FredagsFilmen: The unbearable weight of massive talent

Hade jag hunnit se "The unbearable weight of massive talent" innan jag gjorde min topplista över filmer 2023, så hade den varit med på den listan. Nu såg jag den i mellandagarna, och hade roligt då i stället.

Bildkälla NickCage.movie

Nick Cages karriär går inte så bra. Dessutom har han skilts från sin fru och har en ansträngd relation till sin dotter. När han erbjuds 1 miljon dollar för att förgylla födelsedagen för ett superfan, miljardären Javi Gutierrez, bestämmer han sig för att åka dit.  Vad Nick inte vet är att hans värd är misstänkt för flera allvarliga brott, och nu vill CIA ha hans hjälp med att sätta dit honom. Nick behöver hämta hjälp från alla sina tidigare filmroller för att övertygande kunna lura denna mästerbrottsling.



Nicholas Cage spelar alltså en högst fiktionaliserad version av sig själv, och han gör det så med glimten i ögat att det är en ren fröjd att beskåda. Återigen visar han att han är en fantastisk skådespelare - kanske bara inte världsbäst på att välja projekt alla gånger.
Det är mycket humor i den här filmen, och jag skrattade högt många gånger. Samspelet mellan Nicholas Cage och Pedro Pascal är underbart, och det här blir snabbt en sådan där film att bli glad av. Det händer massor av oväntade saker, men vänskapen som spirar upp mellan Nick och Javi är inte en av dem. De är liksom menade att bli bästisar.

Mycket tittvärd film. Vi hyrde den från SF Anytime.