fredag 19 januari 2024

FredagsFilmen: The proposal

Redan 2009 kom den romantiska komedin "The proposal" med Sandra Bullock och Ryan Reynolds, men nu har den fått ett uppsving och hamnat på Netflix topplista bland filmer. När jag och älskade maken såg den förra veckan var den till och med etta bland filmerna. För mig var det andra gången jag såg den, för älskade maken den första.

Bildkälla IMDb

En illa omtyckt chef mutar sin hunsade assistent till att gifta sig med henne för att få behålla sitt visum och inte bli deporterad till Kanada. Föst behöver de bara övertyga berörd myndighet om att deras förhållande är äkta, och första steget blir att resa till Alaska för att berätta för hans familj.



Som sagt, det var en repristittning för mig. Jag hade väldigt roligt ändå. Dels är Sandra Bullock väldigt bra i komiska roller, och Ryan Reynolds likaså. De spelar på varandra på ett bra sätt, och kemin mellan deras roller finns där. Dessutom många bra skådespelare i birollerna, som Betty White som Andrews farmor som fyller 90 år. 
Det skrattades både en och flera gånger där vi satt i tv-soffan, så komedin i filmen håller än. Även om det egentligen är en ganska banal och förutsebar berättelse. Känslan finns där ändå. 
"The proposal" finns att streama på Netflix, såklart, men också på Disney+.