onsdag 20 december 2023

Depend O2, Autumn sky

Höstens kollektion från Depend smög under radarn för mig i år. Inte så konstigt egentligen, då jag är hyfsat ute ur loopen för lacknyheter numera. Något jag ärligt talat tycker är väldigt skönt. 
Men så dök då ett av lacken ur kollektionen upp på Lacky Corner, och jag började förstå att jag höll på att missa något fint. Så jag klickade hem en full kollektion om fem lack. 
Nu när de alla har befunnit sig på mina naglar kommer så här min sammanfattning av dem. I den ordning jag bar dem.


Fire in the sky, #5166
Det i kollektionen jag var minst sugen på, fick lite som vanligt bli första lacket ut. En orange nyans som påminde mer om tegel än apelsiner. Flakes av det mindre slaget är det i alla lacken, här i guld. Tyvärr upplevde jag att de här flakesen var ganska besvärliga att ta bort, och att lacket därför sliter onödigt mycket på nageln. Gäller hela kollektionen, och inte bara just det här lacket.



September sunset, #5167
Det här känns det som att jag har sett många gånger förr. Hallonrosa bas med silvriga flakes, där basfärgen ofta gör dem lite rosa. Det är fint för det, men inte särskilt speciellt. Jag är helt övertygad om att jag kan hitta liknande eller likadana i samlingen, men orkar inte leta just nu.



Midnight purple, #5165
Nu börjar det bli fint på riktigt. Förhandstippad som en av kollektionsfavoriterna, och jag blev inte besviken. En dovt lila bas och här har vi äntligen flakes i lite olika kulörer som inte försvinner helt i basfärgen. Främst syns metallfärger som silver, guld och koppar, men även rosa syntes tydligt.
Blev favoritlacket i november.



Moon art, #5164
En grå bas, med flakes i koppar och silver. Jag kan tydligt se kopplingar till månen, och det här tyckte jag oväntat mycket om. 



Summer fades away, #5168
Tyvärr hann lacket bli slitet innan jag kom mig för att fotografera det i dagsljus. Om ett par dagar vänder det och blir så sakteliga ljusare igen, men framtill dess får vi stå ut med dagsljusbrist och lite grådassiga bilder på grund av det.
Anyway. Även det här lacket var favorittippat av mig, och än en gång blev jag inte besviken. En vinigare nyans av röd, utan att för den skull slå över och bli helt vinröd, mer lite svärtad. Flakesen ser ut att vara mest guld, men då de i vanlig ordning drunknar lite i basfärgen, så kan de också se mörkt rosa ut. Fint är det i varje fall, och hade absolut passat som jullack, men jag har redan valt ett annat lack att få den äran.