lördag 2 december 2023

Novembers utlästa böcker

Dra på trissor! 6 böcker läste jag ut i november, och överraskar mig själv med det. Det börjar också se ut som att jag kommer klara årets uppsatta läsmål om 60 böcker. Med tanke på vilken dålig lust att läsa jag har haft under flera perioder de senaste åren, så känns det lite kul att jag kanske kommer klara det i år igen. Tror dock att jag ska ta ner målet lite för 2024, så att jag kan släppa lite på det. Jag kan bli så fruktansvärt tävlingsinriktad mot mig själv när det gäller läsningen, och då blir det inte heller kul att läsa. Ska jobba lite på det där, känner jag.
Men nu var det novembers böcker. Utlästa uppifrån och ner.


"Song of Susannah" av Stephen King är något av en transportbok i Mörka Tornet-serien, men jag tycker om den mycket ändå. Gav den 4/5 i betyg.

"De förlorade minnenas ö" av Yoko Ogawa hade jag hoppats lite mer på. Det är en dystopi om människor på en ö, där de kollektivt glömmer olika saker. Det finns dock de som fortfarande minns, och de lever i ständig skräck att bli upptäckta av minnespolisen. Betyget blev 2/5.

"How to sell a haunted house" av Grady Hendrix är den första boken på länge som jag på riktigt blivit rädd av. Kände hur mardrömmarna låg och lurade runt hörnet. Tyvärr tappade den på slutet.Jag kände att den tog slut när det var 100 sidor kvar, och de där sista 100 kändes som att de ville chocka, men det misslyckades de med. Betyget rasade en del då, och landade på 3/5.

"Terapeuten" av Alex Michaelides är snabbläst med korta kapitel, och det är väl ungefär det snällaste jag kan säga om den. En riktigt slafsig bok, som slarvar bort vad som hade kunnat vara intressanta teman, och koncentrerar sig på icke trovärdiga (eller älskvärda) karaktärer och en väldigt underlig motivbild. 1,5/5 blev betyget.

"Händernas kraft" av Swami Saradananda har undertiteln "Mudror för bättre energiflöde, hälsa och andlig utveckling". Den var min månadsbok i november, och jag läste den som fördjupning i min yrkesroll. Intressant,men inte så att den fick ett eget inlägg. Betyget blev 3/5.

"The Dark Tower" av Stephen King är den avslutande delen i The Dark Tower-serien, som jag har läst om under året. En bra och gripande avslutning för Roland, Eddie, Susannah, Jake och Oy. 5/5 i betyg.