onsdag 6 december 2023

Säsongssammanfattning: Our flag means death, säsong 2

Spoilervarning, så klart. 

Flera dagar sedan nu som jag tittade klart på vad som finns av "Our flag means death". Säsong två har åtta avsnitt, och tar vid en tid efter säsong etts slut.

Bildkälla Bell media

I slutet av säsong ett skildes Stede och Ed åt, och de hanterar det på lite olika sätt. Stede dagdrömmer om att återförenas med Ed, och skickar flaskpost som han hoppas ska nå honom. Samtidigt jobbar de för Spanisch Jackie, och The Swede blir snart en av hennes makar.
Ed däremot har vänt sig till blodtörstiga plundringståg, tillsammans med Izzy och delar av Stedes forna besättning, som kanske inte är helt nöjda med sitt nya befäl. Snart är upproret ett faktum - något som en hjärtekrossad Ed välkomnar.

Det finns i dagsläget inga besked om ifall det blir en tredje säsong, och jag skulle kunna vara nöjd med hur vi lämnade våra pirater. Lite lyckligare slut än vad de fick i verkligheten.
Den här säsongen går ännu mer i regnbågsfärger än den förra. När till och med alltid lika coola Izzy klär sig i drag och smäktande bister ut i "La vie en rose", går det inte annat än att le med hela hjärtat. Självklart finns det fnurror på tråden, och det är inte alltid lätt att få relationer att fungera. Det krävs arbete, även för pirater.
"Our flag means death" är en underbar liten serie. Finstämd där det behövs, jätterolig ganska ofta, med underbara karaktärer och situationer. Finns att streama på HBOMax.