torsdag 23 januari 2020

Säsongssammanfattning: Miracle workers, säsong 1

Spoilervarning när det handlar om tv, som vanligt.

Det tar några timmar i anspråk att titta på "Miracle Workers". Det är en liten komediserie med sju avsnitt i sin första säsong.
Steve Buscemi spelar här Gud, som en dag beslutar sig för att spränga Jorden. Änglarna Craig och Eliza på avdelningen för besvarade böner slår vad med Gud för att rädda Jorden. De får två veckor på sig att besvara en omöjlig bön - den att få två blyga jordbor att bli kära i varandra. Med mer eller mindre katastrofala resultat.

Säsong ett är baserad på boken "What in God's name" av Simon Rich.

Bildkälla tv.nu
Favoritavsnitt: Alla sju. Det här går fort, så det är liksom ingen idé att utnämna någon favorit. Mitt tips är att sträcktitta, om du får chansen.

Favoritkaraktär: Oj. Det går nästan inte att utnämna någon favorit. Det här är en sådan där serie med en underbar ensemble som tillsammans gör ett bra jobb. Men om du tycker det ser ut som Harry Potter på bilden så stämmer det. Ängeln Craig spelas nämligen av Daniel Radcliffe. Och Craig är en av de där härliga karaktärerna den här serien bjussar på.

Favoritpar: Det finns bara ett som är romantiskt, så hatten av för Laura och Sam nere på Jorden.

Bäst i säsongen: Att jag fick sitta och skratta.

Värst i säsongen: Att den var så kort. Det här hade jag kunnat grotta ner mig i länge. Som att till exempel få ta del av de olika avdelningarna i Heaven inc. Få se problemen de brottades med på avdelningen för insektskontroll. Om de någonsin fick göra något Västsken. Eller hur folk reagerade på molnen som tillverkades på molnavdelningen. Eller om någon märkte att två snöflingor var likadana!

Övriga kommentarer: Serien återkommer med en andra säsong i början av nästa vecka. Samma ensemble, men helt annorlunda handling. Den här gången kommer vi få vara med under medeltiden i "Miracle workers: Dark ages". Trailern ser lovande ut.